Gazete Vatan Logo

Saç dökülmesine son!

Özellikle erkeklerde daha sık rastlanan saç dökülmesi ve kepek problemine karşı mucize kür

Moda ve kozmetik sektörüne 20 yıldır profesyoneller yetiştiren Kariyer Eğitim Kurumları’nın kurucusu Güler Selamet, saç dökülmeleri ile ilgili genel bilgiler vererek, saç derisini güçlendiren evde uygulanabilecek saç bakım kürü önerisinde bulundu.

Saç Dökülmeleri ve Kepeklenmesi

Saç dökülmeleri çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Genel olarak ateşli hastalıklar, saç derisinden kayanaklanan rahatsızlıklar, hormonal nedenler, demir ve çinko eksikliği, troid bezinin çok veya az çalışması gibi nedenlerle saç dökülmeleri gerçekleşmektedir. Dökülmelerin nedeni ile ilgili bir uzman desteği almak gerekir.
Saç kepeklenmeleri ise yoğun olarak görülen dermatolojik sorunlardan birisidir. Erkeklerde daha çok görülmektedir. Sık şikayet edilen bir durum olsa da aslında doğal bir durumdur. Saç derisinin tamamen anatomik yapısı ile ilgilidir ve zararı yoktur.

Sağlıklı saçlar için uygulanabilecek ve evde rahatlıkla uygulanabilen kürler saç derisinin güçlenmesinde etkili olabilmektedir.

Bunlardan bir tanesini sizin için hazırladık. Güçlendirici etkisi olan bu kür, saç diplerinde gerçekleşen kabuklanmalara karşı da etkilidir.

Saç Bakım Kürü

-Bir ölçek halis zeytinyağı
-Bir ölçek karanfil yağı
-Bir ölçek sarmısak yağı

Eşit ölçeklerde karıştırılır ve kuru saçlı deriye haftada bir kez masaj yapılarak uygulanır.30 dk bekletildikten sonra şampuanla yıkanarak, saç çok iyi durulanmalıdır.

Haberin Devamı