Gazete Vatan Logo

Sabıka belgesi sorgulama ve online yargıtay dosya sorgulamaları, GBT alma

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin online olarak yapılması büyük kolaylıklar sağlamıştır. GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve sabıka kaydı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Sabıka belgesi sorgulama ve online yargıtay dosya sorgulamaları, GBT alma

E-Devlet sisteminde bu yıl içerisinde başlatılan online sabıka kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte artık eskiden son derece uzun sürebilen sıra bekleme çilesi ve yoğun işlem trafiği ile alınabilen sabıka kaydı belgesini son derece pratik biçimde ve sadece birkaç dakika süren işlemler ile alabilme kolaylığını vatandaşlara sunuyor. Türkiye’de vatandaşlın en ufak iş başvurularından, bankacılık işlemlerine kadar her alanda gereksinim duyulabilen bir belge olması sebebi ile sadece bir gün içerisinde tüm Türkiye genelinde Adalet Bakanlığı’nın il ve ilçelerde bulunan ilgili kurumlarına on binlerce talep gidiyor. Bu durum kurum içi işleyişin yavaşlamasına, vatandaşın işlemlerini gerçekleştirebilmesinde önemli zorluklar ve vakit kayıpları ile karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Son yıllarda dijital platform üzerinde vatandaşın hizmetine sunulan en önemli ve en özel kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkarken, çok kısa bir süre içerisinde oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlandı. Vatandaşın internete bağlanabildiği her noktadan turkiye.gov.tr adresinden erişim sağlayabildiği her yerden sabıka kaydı sorgulama gibi tüm diğer kamu hizmetlerinden yararlanabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN DETAYLI BİLGİ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAHAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Türkiye’de hemen hemen her vatandaşın yaşamı içerisinde en az bir kere gereksinim duyabildiği ve pek çok alanda çok sık şekilde karşılaşabildiği sabıka kaydı belgesini dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki yeni başlatılan online sabıka kaydı sorgulama işlemi sayesinde sadece birkaç dakika içerisinde sabıka kaydı belgesini görüntüleyebilme fırsatına sahip olunabiliyor. İnternetten sabıka kaydı belgesi alımı için vatandaşların, e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda vatandaşın öncelikli olarak e-Devlet şifresi, mobil imza veya elektronik imza gibi dijital platformda yüksek güvenlikli giriş imkanı sunan yüksek güvenlikli giriş seçeneklerinden birisini temin etmeleri gerekiyor. E-Devlet sisteminin ana sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisindeki Adalet Bakanlığı’nın ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından kolay bir şekilde sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Vatandaşlar bu ekranda sabıka kaydı sorgulama işlemi için sayfa içerisinde kendisine verilen uyarı penceresini dikkatlice okuduktan sonra onaylayarak, işlemi gerçekleştirebiliyor. Bu işlemler esnasında vatandaştan ‘kurum türü’, ‘kurum adı’ ve ‘belgenin neden verileceği’ bilgileri isteniyor. Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girilerek, dijital platform üzerinde e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde sabıka kaydı belgesi alınabiliyor. Vatandaşın son derece uzun işlem trafiği ve sıra bekleme çilesi ile son derece zor şart altında yapabildikleri GBT sorgulama işlemi artık sadece birkaç dakika süren tık işlemleri ile alabilme imkanına sahip olunabilmesi, vatandaşın yoğun olarak ilgi göstermesinin başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Son dönemlerde internetin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde dijital platformda sabıka kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, sabıka kaydı belgesini internet kolaylığında alabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı