Gazete Vatan Logo

Sabiha Gökçen ortak arıyor

İSG CEO’su Ersel Göral, maksimum yüzde 40 hisse satışıyla stratejik ortak aradıklarını, 2018 yılının ilk çeyreğinde konunun netleşeceğini açıkladı. Değerleme çalışmaları sürüyor

Sabiha Gökçen ortak arıyor

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Terminal İşletmecisi (İSG) CEO’su Ersel Göral, maksimum yüzde 40 hisse satışıyla stratejik ortak aradıklarını, 2018’in ilk çeyreğinde konunun netleşeceğini açıkladı. Göral, yaptığı açıklamada “Sabiha Gökçen’in gelişimine katkı sağlayacak bir ortak bulma düşüncesi var. Uluslararası genişleme imkanlarını sağlaması için de arayış var. Şu anda değerleme çalışması var. Belki bir road show düzenlenecek ya da gizli görüşmeler olacak. Ya da hiç satış olmayacak. Bunun net cevabını 2018’in ilk çeyreğinde alacağız. Şu anda kimseyle görüşmedik” ifadelerini kullandı.

TAV Holding talip

Göral, hisselerin tamamına sahip olan Malezya Airport’un hakim hisseye mutlaka sahip olacağının da altını çizerek, “Önce GMR çıktı, sonra Limak çıktı. Ama Malezya çıkmayı düşünmedi, bundan sonra da düşünmüyor. Son günlerde kamuoyunda satış konuşuluyor. Ama bizim satış düşüncemiz maksimum yüzde 40 olacak” dedi.

TAV CEO’su Sani Şener, konu ilk kez gündeme geldiğinde, TAV’ın Sabiha Gökçen Havalimanı’na kesinlikle ilgi duyduğunu belirtmişti.Öncesinde, 2014 yılında TAV, Limak Holding’in elindeki yüzde 40’lık hisse için 285 milyon euroluk teklif yapmıştı. Yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip Malaysia Airports Holdings (MAH) bu hakkı kullanarak eş fiyattan hisseleri satın aldı. Yaz aylarında Malaysia Airport Holdings, o dönemki alım için kullandığı 500 milyon euro tutarındaki kredinin vadesini uzatmıştı.

Haberin Devamı

Uzun uçuşlara başlayacağız

Sabiha Gökçen Havaalimanı’nda süren kapasite artırım çalışmaları hakkında da Ersel Göral, şu bilgileri verdi: “İç hatlara dört köprü daha ilave edeceğiz ve 25 bin metrekare büyüteceğiz. İnşaat şu anda yüzde 25’lerde. Haziran 2018’de yeni iç hatlar terminalini devreye alacağız. 70-80 bin metrekare olacak. Yıllık 33 milyonluk yolcu kapasitemizi önümüzdeki yıl ortasında 41 milyon yolcuya çıkaracağız. Eski terminali iç hat terminaline dönüştürüp mevcut terminali dış hatlar olarak kullanacağız.”
Göral’ın verdiği bilgilere göre Sabiha Gökçen’de uzun uçuşlar da başlamak üzere. Göral, “Direkt olmasa da Avrupa bağlantılı okyanus aşırı uçuşlar yakında başlayabilir. Anlaşma olmadan açıklayamayız. Öngörülerimiz arasında Uzakdoğu uçuşları da var” diye konuştu.

Haberin Devamı