Gazete Vatan Logo

Sabiha Gökçen Havalima'nında hava trafiği durdu!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı pistinde oluşan çukur nedeniyle 12 dakika uçaklar iniş ve kalkış yapamadı.

Sabiha Gökçen Havalima'nında hava trafiği durdu!

Pistteki çukur nedeniyle Pegasus Hava Yolları'nın Trabzon ve KKTC'den gelen iki uçağı Bursa Yenişehir Havalimanı'na yönlendirildi.

Edinilen bilgiye göre, Sabiha Gökçen Havalimanı pistinde bu akşam saat 17.17 sıralarında piste meydana gelen çukur ve çatlak nedeniyle inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Kalkışlara da izin verilmedi.

Bu sırada Pegasus Hava Yolları'nın Ercan-İstanbul Sabiha Gökçen uçuşunu yapan Boeing 737-800 tipi PC-1919 sefer sayılı uçağı pisti pas geçerek Bursa Yenişehir Havalimanı'na indi. Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlisi de saat 17.17'de kalkış yapacak olan pilotlara, 10-12 dakika pistte çalışma olduğu bilgisini verdi. Yine Pegasus Hava Yolları'nın PC-2817 sefer sayılı Trabzon'dan gelen Boeing 737-800 tipi uçağı da Bursa Yenişehir Havalimanı'na yönlendirildi. Pistteki çalışmalar tamamlandıktan sonra iki uçak da yakıt ikmali yaptıktan sonra Sabiha Gökçen için yeniden havalandı. Yapılan onarım ve temizleme çalışmasının ardından uçuşlar normale döndü.

Haberin Devamı