Gazete Vatan Logo

Sabiha Gökçen’de alım önceliği Malezyalılar’ın!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın işletmesini Limak ve Malaysia Airports Holdings ile birlikte gerçekleştiren Hintli GMR Infrastructure, havalimanındaki yüzde 40 payını satmak konusunda henüz anlaşma yapılmadığını açıkladı. GMR Infrastructure tarafından yapılan açıklamada, “Havalimanı ortaklığında pay satışı konusunda ‘öncelik hakkı’ süreci devam ediyor” denildi. Hindistan’da basınında yer alan haberlerde TAV’in GMR’ın yüzde 40 payını 220 milyon euroya aldığı yazıldı. Ancak VATAN’ın ulaştığı TAV yetkilileri, haberlerin doğruyu yansıtmadığını herhangi bir anlaşmanın yapılmadığını ifade etti.

Reuters geçen hafta GMR’nin elindeki yüzde 40 payı için TAV Havalimanları Holding ve Malaysia Airport Holdings’in ilgilendiğini bildirmişti. İstanbul’un ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen’de Limak Yatırım’ın yüzde 40, GMR’ın yüzde 40, Malaysia Airports Holdings’in yüzde 20 hissesi bulunuyor.

Sabiha Gökçen’in ortaklarından Limak aynı zamanda İstanbul’a yapılacak yeni havalimanı için 3 Mayıs’ta düzenlenen ihaleyi 25 yıl için 22.152 milyar euro artı KDV kira bedeliyle kazanan ve Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubunda da yer alıyor. Fransız ADP’nin en büyük hissedar olduğu TAV Havalimanları Atatürk Havalimanı’nın 2021 yılına kadar işletme hakkına sahip. TAV Havalimanları 3. havalimanı ihalesinde üçüncü olmuştu.

Haberin Devamı