Gazete Vatan Logo
Magazin Sabancı Üniversitesi yetişkin eğitimleri başlıyor

Sabancı Üniversitesi yetişkin eğitimleri başlıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) 2014 Yılı Güz Dönemi Yetişkin Eğitimleri Güz Programı başlıyor. Prof. Dr. Uşun Tükel, Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. Zühre İndirkaş, Prof. Dr. Uğur Tanyeli ve Doç. Dr. Ahu Antmen’in vereceği seminerlere kayıtlar, SSM’nin web sitesinden yapılabiliyor. Kapsamlı eğitimlerde; Türk Resmi, Çağdaş Sanat, Sanat Tarihi, Mimarlık ve Mitoloji gibi farklı konular ele alınıyor.

Batılı Olmayan Dünyada Modernlik ve Sanat : 5 Metropol Örneğinde Prof. Dr. Uğur Tanyeli tarafından verilecek seminerde, Hong Kong, Kalküta, Tahran, İskenderiye ve Kahire metropolleri ele alınacak. Kentsel aktörlerin, sanat adı altında toplanan, edebiyattan sinemaya, görsel sanattan tasarım ve mimarlığa uzanan bir çerçevede ürettiklerinin ve siyasal etkinliklerinin tartışılacağı seminerde, her hafta bir kent işlenecek.

¦ Çağdaş Sanat Soruşturmaları - 2
Prof. Dr. Ali Akay tarafından verilecek seminerde, çağdaş sanatın pratiklerinin, medyumlarının ve metinlerinin analizi ile sorunsallaştırılması yapılacak.
Tarih 03 Kasım 08 Aralık 2014
Pazartesi günleri Saat 19:00 21:00
Ücret 650 TL
Üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere yüzde 50 indirimli.
¦ Mitoloji ve Sanat İlişkisi
Prof. Dr. Zühre İndirkaş’ın vereceği seminerde, Homeros destanından başlayarak şiir, tragedya gibi edebiyat yapıtları üzerinden antik Yunan mitosları incelenecek. Bu bağlamda “mitolojik düşünce”den “felsefi düşünce”ye geçişteki anlam dönüşümleri ve alegorik yorumlar görsel malzeme eşliğinde ele alınacak.
Tarih 5 Kasım - 10 Aralık 2014
Çarşamba günleri Saat 12:00-14:00
Ücret 650 TL
Üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere yüzde 50 indirimli.
Osmanlı’dan Cumhuriyet Türkiyesi’ne Resim Sanatı ve Modernleşme
Doç. Dr. Ahu Antmen’in vereceği seminerde, Batı görselliğinin etkileri, Osmanlı’nın öncü ressamları, sanatçı gruplaşmaları ve ilk sergi ortamları, modernleşme bağlamında kadın temsilleri, Cumhuriyet ressamlarında modernizm algısı konularına değinilecek.
Tarih 06 Kasım 11 Aralık 2014-Perşembe günleri Saat 13:00 15:00- Ücret 650 TL
Üniversite öğrencilerine ve öğretmenlere yüzde 50 indirimli.
Müzik ve Plastik Sanatlar İlişkisi
Prof. Dr. Uşun Tükel’in vereceği “Modül ve Plastik Sanatlar İlişkisi” adlı seminerde, ilkçağdan günümüze sanat estetiği, örnekleri ve müzikleri ele alınacak. Bu bağlamda üsluplar örtüşmesi ve çatışması işlenecek, müzikle ilkçağ, ortaçağ, Rönesans ve barok dönemler incelenecek.
Tarih 7 Kasım 2014 16 Ocak 2015 Cuma günleri Saat 11:00-13:00

Haberin Devamı