Gazete Vatan Logo

Sabancı sigortada fırsatları kolluyor

Hayat ve bireysel emeklilik tarafında satın alma fırsatlarını değerlendirdiklerini açıklayan Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, “Bu alanlarda çok nadir fırsatlar çıkıyor. Banka iş birliği olan şirketler bizim için daha cazip” dedi

Sabancı sigortada fırsatları kolluyor

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ve AvivaSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, Sabancı Holding Sigorta Grubu’nun 2017 sonuçlarını değerlendirerek 2018 hedeflerini açıkladı. Sigorta sektörünün mevcut yapısından dolayı elementer tarafta konsolidasyonun bugüne kadar zor olduğunu, acentelerin tüm sigorta şirketleri ile çalışabilme imkanının satın almaları anlamsız kıldığını söyleyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dolayısıyla bugüne kadar satın almalara elementer tarafta soğuk durduk. Önümüzdeki dönemde bir fırsat çıkar mı bilmiyorum, çıkarsa mutlaka bakıyoruz. En son birkaç ay önce bir fırsat vardı baktık, sonra vazgeçtik. Hayat ve emeklilik tarafında daha ilgiliyiz. Orada da çok nadiren çıkıyor fırsatlar. Geçmişte birkaç tanesini çalıştık. Holding tarafında işimiz bu fırsatları değerlendirmek... Banka iş birlikleri olan şirketler bizim için daha cazip.”

Sabancı Holding Sigorta Grubu olarak başarılı 1 yılı geride bıraktıklarını belirten Dinçer, Aksigorta’nın 2017’de yüzde 39 büyüyerek 2.6 milyar TL prime, AvivaSA’nın hayat sigortası pazarında yüzde 51 büyüme ile 461 milyon TL prime, Bireysel Emeklilik’teki fon büyüklüğünün yüzde 29 artışla 15.2 milyar TL’ye ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Yüzde 94 büyüme

İki şirketin de 2017’de yüksek bir kârlılık elde ettiğine değinen Haluk Dinçer, 2018 hedeflerini şöyle sıraladı: “2017’de Aksigorta yüzde 94 büyüme elde ederek 137 milyon TL, AvivaSA yüzde 38 büyüme ile 145 milyon TL net kâr elde etti. 2018’de de Aksigorta’da yüzde 25-30 prim artışı, AvivaSA’da hayat sigortalarında sektörün üzerinde büyüme, BES fon büyüklüğünde liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir kârlı büyümeye, yüzde 25-30 seviyesinde öz kaynak verimliliğine devam edeceğimize inanıyoruz.”

Politik şiddete sigorta

2017’nin Aksigorta için hamle yılı olduğunu 2018’e güçlü başladıklarını dile getiren Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, şirketin piyasa değerinin 2017’de 1 milyar TL’nin üzerine çıktığını ifade etti. Robot Dönüşüm Projesi / Robot Süreç Otomasyonu (RPA) ile 196 milyon TL prim ürettiklerini belirten Gülen, ayrıca yeni ürünler konusunda risklerin hızlı şekilde değiştiğini, birkaç hafta önce politik şiddet ürününü piyasaya sürdüklerini söyledi. Gülen, “Türkiye sigorta sektörü bugüne kadar grev, lokavt, ayaklanma ve terör dediğimiz sosyal olayları sigorta ederken politik şiddet ürünüyle ihtilal, kalkışma, iç savaş ve savaşı sigorta etmeye başladık. Çok büyük bir talep geldiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı