Gazete Vatan Logo

Sabancı'nın cenaze namazına yoğun katılım

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı'nın cenaze namazı, yoğun bir katılımla Fatih Camii'nde kılındı. Fenalaşan Türkan Sabancı, cenaze töreni başlamadan Fatih Camii'nden ayrıldı

Cenaze, Hacı Ömer Sabancı Holding'de düzenlenen törenin ardından oluşturulan askeri kortej eşliğinde Fatih Camii'ne getirildi. 8 kapısı bulunan Fatih Camii'nin 7 kapısından vatandaşlar, diğer kapısından ise Sabancı Ailesi giriş yaptı. Cenaze, askerlerin omzunda musalla taşına konuldu. İki asker, Sabancı'nın tabutu başında nöbet tuttu. Tören öncesinde Sevil Sabancı ve Dilek Sabancı, tabut başında uzun süre dualar okudu. Ayakta durmakta güçlük çeken Dilek Sabancı, tören boyunca bir sandalyede oturdu. Eşinin ardından gözyaşı dökerek fenalaşan Türkan Sabancı ise, cenaze töreni başlamadan Fatih Camii'nden ayrıldı.

Çok sayıda vatandaş, cenaze töreni için sabahın erken saatlerinden itibaren Fatih Camii'ni doldurdu. Yoğun ilgi nedeniyle Fatih Camii'nin avlusu dolup taştı. Vatandaşlar, ön saflarda yer almak için adeta birbirleriye yarıştı. Kalabalık nedeniyle camiye giremeyenler, avlu dışında törene eşlik etti. Törene katılan çok sayıda vatandaş, Sabancı'ya sevgilerini anlatan pankartlar taşıdı. Cenaze törenine, Sakıp Sabancı'nın ölmeden önce bağış yaptığı Kandilli Kız Lisesi'nden çok sayıda öğrenci de katıldı. Öğrenciler, Sakıp Sabancı'nın ardından gözyaşı döktü.
Kandilli Kız Lisesi'nin yanı sıra, Hacı Sabancı Lisesi, Dilek Sabancı Anadolu Ticaret ve Endüstri Meslek Lisesi, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Pendik Kaynarca Şevket Sabancı Lisesi öğrencileri, "Türk gençliği seni unutmayacak ve çok çalışacak" yazılı pankart taşıdı.

Fatih Camii'nde basın için ayrı bir platform oluşturuldu. Cami avlusunda, Sabancı Ailesi başta olmak üzere, devlet protokolü ve askeri protokol için bölümler ayrıldı. Sabancı Ailesi, kendileri için ayrılan bölümde taziyeleri kabul etti. Törene katılanlar, aileye taziyelerini bildirmek için sıraya girdi.

Törende, ünlü işadamının eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, Erol Sabancı, Şevket Sabancı ve ailenin diğer fertlerinin yanı sıra, Sabancı Ailesi'nin Japonya'dan gelen misafirleri, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Devlet Bakanı Güldal Akşit, Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Orman Bakanı Osman Pepe, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Defterdarı Kadir Boy, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Vekili Recai Kutan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyesi Meral Akşener, Erdal İnönü, Hayri Kozakçıoğlu, Semra Özal, Berna Yılmaz, işadamları Mustafa Koç, Halis Toprak, Cem Boyner, Halis Komili, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül, Selami Şahin, Üstün Asutay, Ferdi Tayfur, Orhan Gencebay, Tan Sağtürk, ilçe belediye başkanları ve yüzlerce vatandaş hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ise cenaze törenine çelenk gönderdi.

Sanatçılar Tekin Akmansoy, Pınar Altuğ, Mahsun Kırmızıgül ve Adnan Şenses Sakıp Sabancı'nın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek, Türkiye büyük bir işadamını kaybettiğini söyledi.

Sakıp Sabancı'nın cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu kıldırdı. Cenaze namazında bayanların da saf tuttuğu gözlendi. Bardakoğlu, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, "Hayatı ve ölümü yaratan Allah'tır, Her şey onun elindedir ve onun dilediği olur. Hayat bir gerçek olduğu gibi, ölüm de gerçektir. Dünya ve üzerinde olan her şey fanidir. Baki olan Yüce Allah'tır. Hayatın manası, güzel işler yapmaktır. Merhum Sabancı, geriye güzel eserler bırakmıştır. Her insan, dünyada yaptığı iyiliklerin karşılığını alacaktır. Merhum Sakıp Sabancı da, bu dünyada yaptığı güzel ve hayırlı işlerin karşılığını, Yüce Rabbimizden alacaktır" dedi. Daha sonra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı dua okudu.

Cenaze, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, askerlerin omuzlarına alındı. Askeri bando eşliğinde camiden çıkarılan cenaze, Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

Haberin Devamı