Gazete Vatan Logo

Sabancı mezunları buluştu

MIT ve Harvard gibi mezunlarımızdan gelen katkılarla büyüyeceğiz

YOĞUN bir katılımın olduğu buluşmada Güler Sabancı, Harvard, MIT, Brown, Columbia, Northeastern Üniversiteleri’nin yanı sıra Kaliforniya bölgesindeki üniversitelerde lisansüstü çalışmalarını sürdüren 60’ın üzerinde mezunla ABD’deki çalışmaları ve planları hakkında tek tek sohbet etti.

Buluşmada Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker de bugüne kadar 3 bin 300 mezun verdiklerini belirterek, kurdukları nanoteknoloji merkezinin ticari de olacağını ve Harvard, MIT gibi üniversitelerle işbirliği yapacaklarını kaydetti.

Boston’da Sabancı Üniversitesi mezunları ve öğretim üyeleriyle bu yıl 3’üncü kez biraraya gelen Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, üniversitenin dünya çapında olmasını istediklerini belirterek, “Olağanüstü başarılara ulaşmak ve fark yaratmak için o işe olağanüstü enerji koymanız gerekir ve eminim ki sizler de Sabancı Üniversitesi mezunları olarak bunu yapıyorsunuz, çünkü içinizden akademisyen olmayı seçenleriniz var, Sabancı Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak dönmek isteyenleriniz var, bunu görmeyi çok istiyorum, bu benim hayalim” dedi.

ABD’deki MIT, Harvard gibi üniversitelerin 300-400 yıllık olduğunu ve dünyada mezunlarından gelen en yüksek katkıları bu üniversitelerin elde ettiğini hatırlatan Sabancı, “Mezunlarından gelen katkılarla, hiç kimseden, hiçbir şeye ihtiyaç duymadan ayakta kalıyor, büyüyor, yatırımlar yapıyorlar ve hâlâ dünyanın en önemli araştırma merkezlerini kuruyorlar. Böyle bir hayal neden bizim için de olmasın” diye konuştu. ’Anayasa’yla ilgili bir değerlendirme de yapan Sabancı, “Anayasa değişikliği, sosyal olarak hemen hemen herkesin arzu ettiği bir konu, bunun da mecliste, parlamenter sistemin içinde tartışılarak, uzlaşılarak yapılıyor olmasından memnuniyet duyuyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE’NİN KURULUŞUNDA STANFORD ÖRNEK OLDU

Sabanci Üniversitesi’ni kurarken bir profesörün merhum Sakıp Sabancı ve kendisine Stanford’un bir işadamı olarak ne yaptığını sorduğunu anlatan Güler Sabancı, şöyle konuştu: “Ne Sakıp Bey, ne de ben Stanford’un işadamı olarak ne yaptığını bilmiyorduk, ama Stanford Üniversitesi’ni biliyorduk. Biz Sabancı Üniversitesi’ni bu duygularla kurduk. Sakıp Bey de Hacı Bey de rahmetli oldular, üniversitenin kuruluş döneminde varlardı. Mesele, sadece ismin yaşaması değil, başarılı gençler yetiştirilmesi ve dünyaya, insanlığa yakışır bir başarıda, katkıda bulunabilmek. Bir üniversite projesinin yüzyıllar sürecek bir hedefi olmalı diye inanarak çıktık bu yola.”

Sabancı mezunlarının bebeğine burs

Sabancı Üniversitesi mezunları olan Özge Akbulut Halatçı ve eşi İbrahim Halatçı, Güler Sabancı’ya, 14 aylık oğulları Derin ile birlikte İstanbul’da geçen Temmuz ayında düzenlenen mezunlar buluşmasında çekilmiş çerçeveli bir fotoğrafını hediye ettiler. Üniversitenin mezunlarının ilk bebeği olma unvanını taşıyan Derin Halatçı’ya Sabancı Vakfı, Sabancı Üniversitesini kazanması halinde burs verecek.

Haberin Devamı