Gazete Vatan Logo

Sabancı’dan 6 ayda 19.2 milyar TL gelir

Sabancı Holding’in konsolide satışları ilk 6 ayda % 11 artışla 19.2 milyar liraya çıktı. Operasyonel kârlılığı % 21 büyüyerek 4.3 milyar lira oldu

Sabancı’dan 6 ayda 19.2 milyar TL gelir

Sabancı Holding’in konsolide satışları ilk 6 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 19 milyar 200 milyon TL oldu. Grup, ilk 6 aydaki operasyonel kârlılığını yüzde 21 büyüterek 4 milyar 300 milyon TL’ye çıkardı.

Sabancı Holding’in toplam varlıkları 326 milyar 582 milyon TL’ye, toplam konsolide ana ortaklığa ait özkaynakları 24 milyar 564 milyon TL‘ye ulaştı. Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin Sabancı’sı olarak 90 yılı aşkın geçmişimizden aldığımız güç, deneyim ve kültürümüzle her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. DNA’mızda da olan inovasyon, Ar-Ge alanındaki çalışmalarımızı; güçlü insan kaynağımızın da katkısıyla daha dinamik, daha etkin ve daha rekabetçi bir yapıyla sürdürüyoruz. Dönüşümün verdiği enerjiyle ve en büyük gücümüz olan insan kaynağımızla birlikte; sürdürülebilirlik, çevresel sorumluluk anlayışından da ödün vermeden yenilikçi, katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerle paydaşlarımıza sürdürülebilir değer yaratacağız.”

Haberin Devamı

Sanayide Ar-Ge ile fark yarattık

Sabancı Holding Sanayi Grubu’nun faaliyetlerine de değinen Mehmet Göçmen: “Sanayi grubumuz çok başarılı işlere imza attı. Brisa ile gelecek sene Sabancı-Bridgestone ortaklığımızın 30. yılını kutlayacağız. Bir yandan Aksaray’daki ikinci fabrika yatırımımıza devam ederken, diğer yandan da İzmit fabrikamızda belgelendirilen Ar-Ge Merkezi’ni hayata geçirdik. Brisa ile küresel pazara son 5 yılda 1.5 milyar TL değerinde ürün ihraç ettik. Brisa Ar-Ge merkezimizle yüzde 94 olan yerli üretim oranını artıracak” dedi.

Akbank ile ekonomiye 235 milyar TL destek

mehmet Göçmen, Akbank’ın ilk 6 aylık dönemde reel sektöre yönelik kredilerin gelişim gösterdiğini, 190 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplamda yüzde 7.4 büyümeyle kredilerin 235 milyar TL’ye ulaştığını belirtti. Bankanın dijitalleşme faaliyetlerindeki başarısına da değinen Göçmen, “Dijital kanalları kullanan müşteri sayımızı 3.6 milyona, mobil bankacılık aktif müşteri sayımızı 3.5 milyona taşıdık” dedi.

Haberin Devamı