Gazete Vatan Logo

Sabaha kadar o araçta beklemiş

Kayseri’deki hain saldırıyı gerçekleştiren teröristin aracı park ederek sabaha kadar 8 saat beklediği ortaya çıktı. Saldırıyı terör örgütü PKK’nın taşeronu TAK üstlendi

Sabaha kadar o araçta beklemiş

Kayseri’de geçen cumartesi günü saat 08.45 sıralarında Talas Bulvarı’nda 14 askerin şehit olduğu bombalı saldırının detayları belli olmaya başladı. Ulaşılan bilgilere göre Şanlıurfa’dan çalınan hafif ticari araçla, Adana üzerinden Gaziantep- Kahramanmaraş otoyolundan Kayseri’nin Sarız İlçesi’ne gelen ‘Çekdar’ kod adlı teröristin, Pınarbaşı İlçesi’nde bir akaryakıt istasyonundan LPG aldığı ve daha sonra saat 01.30-02.00 sıralarında Kayseri kent merkezine geldi.

Kamufle etti

Parmak izleri alınan ve üzerinden ‘Mehmet Oluk’ adına sahte nüfus cüzdanı ve yine bir başka isme düzenlenmiş sürücü belgesi çıkan teröristin, Kayseri’ye geldikten sonra Talas İlçesi’nde çarşı izinine çıkan askerlerin içinde bulunduğu 2 halk otübüsünün güzergahının bulunduğu Komando Caddesi’ne yakın, boş bir arazideki ağacın altına hafif ticari aracını park ve kamufle ederek, geceyi burada LPG’li hafif ticari aracın kaloriferini çalıştırarak geçirdiği ortaya çıktı. Kayseri’de geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen ve 14 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı TAK üstlendi. Yapılan açıklamada saldırının 1990 doğumlu ‘Çekdar Xebat’ kod adlı Kasım Yıldırımçakar tarafından yapıldığı belirtildi. Saldırganın Van doğumlu olduğu kaydedilirken 2013 yılında TAK’a katıldığı kaydedildi. Açıklamada TAK yeni tehditlerde bulundu.

Haberin Devamı