Gazete Vatan Logo

Sabaha kadar alışverişle günlük ciroyu 3’e katladı

E-ticaret çözümleri sunan Inveon ile çalışan Columbia, 1 yılda online satışın cirodaki payını % 7’ye yükseltti. Online; 31 mağaza içinde ikinci olurken, sabaha kadar alışverişle günlük ciro 3’e katlandı

Gözalan Grubu, 2004 yılından beri outdoor giyim ve spor giyimde önde gelen markalardan biri olan Amerikan Columbia’yı Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Geçen ay Avrupa’nın ilk denim markası Alman Mustang Jeans’e ortak olmak için ön anlaşma imzalayan grup, Columbia’da bir başarı öyküsüne imza attı. 2010 yılında markanın satışları 9.5 milyon TL iken 2014 yılında 50 milyon TL’ye yükseldi. 31 mağazası olan Columbia, aynı başarıyı bu kez online mağazası ile yakaladı.

Gelir paylaşımı modeli

2006’da kurulan, Türkiye ve dünyanın önde gelen kurumlarına e-ticaret yazılımı geliştirme hizmetleri, e-ticaret operasyon yönetim hizmetleri, dijital performans danışmanlığı, özel yazılım geliştirme hizmetleri gibi çözümler sunan Inveon ile yapılan çalışma ile 1 yıl içinde online satışın cirodaki payı yüzde 1.9’dan yüzde 7’ye çıktı.

Aylık tekil ziyaretçi sayısı yüzde 240 artarken ciroda 31 mağaza içinde 21’inci sırada olan online mağaza 2’nci sıraya yükseldi. Inveon CEO’su Yomi Kastro, Columbia’nın e-ticaret mağazasının başarısını artırmak için alışılagelmiş bir servis sağlayıcısı hizmetler bütünü yerine “gelir paylaşımı” modeli üzerine kurgulanan bir yapı benimsediklerini söyledi. Kastro, “Teknik ekiplerimizin sağladığı güçlü bir e-ticaret alt yapısının yanı sıra Columbia’nın web sitesinin kullanıcı deneyiminin geliştirmesi, pazarlama faaliyetlerinin yönetimi, iş geliştirme ve çözüm ortaklıkları konusunda da Columbia ekibiyle çalıştık. E-ticaret sitesinin ciro artışını sadece trafiği artırarak değil tüm dijital araçları bir arada kullanarak, 40’tan fazla değişkeni takip edip analitik yaklaşımla gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kampanyalar başarıyı getirdi

Gözalan Grubu E-ticaret Yöneticisi Çiğdem Yılmaz, elde ettikleri sonuçların en önemli sırrının iş ortağı gibi dirsek teması ile çalışmaları olduğunu anlattı. Yılmaz, “Tüm iş geliştirme, pazarlama ve alt yapı süreçlerinde Inveon ile konuşarak ve yapılan analizlerle anlık kampanyalar, yeni müşteri kazanım projeleri ve dijital pazarlama projeleri neticesinde doğru kitlelere ulaşabildik” dedi.

Haberin Devamı

Altyapı değişti ziyaretçiler takibe alındı

INVEON ve Columbia’nın yaptıkları işbirlikleri çerçevesinde Inveon teknik ekibi sitenin e-ticaret alt yapısını tamamen değiştirmenin yanı sıra pazarlama CRM araçları, ERP ve ödeme sistemleri entegrasyonlarını gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Inveon ekibi Columbia’nın web sitesinin kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi, pazarlama faaliyetlerinin yönetimi, iş geliştirme faaliyetleri ve çözüm ortaklıkları konusunda da Columbia ekibi ile birlikte çalıştı. Bu çerçevede sitenin güncel trend ve teknolojilere uygunluğunun takibi, ziyaretçileri hareketlerini inceleyerek gerekli geliştirmelerin organizasyonu, iyileştirme yol haritası yapıldı. Gerçekleştirilen anlık kampanyalar ve dijital pazarlama stratejileri ile bir kampanya gününde gerçekleştirilen ciro ortalama günlük cironun 3 katına ulaştı.