Gazete Vatan Logo

Saat gece yarısı 00.00... Ankara'da şehit eylemi

TUNCELİ’nin merkeze bağlı Alacık Köyü kırsalında dün gece PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç’ın Ankara’nın Keçiören İlçesi’ndeki evine gelen askerler acı haberi verdi. Şehidin babası Satılmış Kılıç gözyaşlarına boğulurken, anne Fatma Kılıç ise baygınlık geçirdi. Vatandaşlar, şehidin evinin önünden gece yarılarına kadar ayrılmadı, eylem yaparakTürk Bayrağı astılar.

İl Jandarma ve Merkez Komutanlığı ekipleri, sabah saatlerinde Kılıç ailesinin yaşadığı Keçiören’in Şehit Kubilay Mahallesi’ndeki eve gelerek, aileye oğulları 21 yaşındaki Mehmet Coşkun Kılıç’ın şehit olduğu bilgisini verdi. Aldığı haberle yıkılan baba Satılmış Kılıç, gözyaşlarına boğulurken, anne Fatma Kılıç da bayıldı. Kılıç çiftinin 4 çocuğundan tek erkek olan Şehit Mehmet Coşkun Kılıç’ın 8 aylık asker olduğu, 15 gün sonra izne geleceği ve vatani görevini tamamladıktan sonra nişanlısı ile evlenmeyi planladığı öğrenildi.



Acı haberin duyulmasınıın ardından şehidin yakınları eve akın etti. Keçiören Belediyesi de ailenin oturduğu sokakta taziye çadırı kurdu. Sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Mahalle sakinleri de evlerinin cam ve balkonlarına Türk bayrakları astı.

SEHİT ONBAŞI KILIÇ, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TUNCELİ merkeze bağlı Alacık Köyü kırsalında PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan Jandarma Komando Onbaşı 21 yaşındaki Mehmet Coşkun Kılıç’ın cenazesi, Ankara’da düzenlenen törenin ardından Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit Kılıç için bugün Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çok sayıda siyasetçi ve komutanlar ile şehidin babası Satılmış, annesi Fatma, kız kardeşleri Hanife, Didem, Melda, nişanlısı Filiz Şahin ile vatandaşlar katıldı.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit onbaşı Kılıç’ın cenazesi bir süre top arabasında taşındı. Buradaki törenin ardından şehit Kılıç’ın cenazesi, Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi.

NİŞANLIDAN AY YILDIZLI VEDA

Törene katılan şehidin 6 ay önce nişanlandığı Filiz Şahin, metanetini korurken, omuzuna attığı kırmızı-beyaz şalıyla dikkat çekti. Şehidin annesi Fatma ile babası Satılmış ise son yolculuğuna uğurlananan oğullarının nişanlısının elini bırakmadılar. Şehit ailesinin metanetini koruduğu törene yaklaşık 1000 kişi katıldı. Vatandaşlar tören sırasında dev Türk Bayrağı da açtı.

Haberin Devamı