Gazete Vatan Logo

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması

Saadet Partisi'nden ittifak açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile yapılan ittifak görüşmelerine ilişkin, “Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında son günlerde meydana gelen terör olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Terör eliyle ülke üzerinde çok kirli ve kanlı oyunların oynandığını belirten Kamalak, “Bu tehlikeli oyunun hedefi, bin yıl birlikte kardeş olarak yaşayan insanları birbirine düşman ederek “Büyük İsrail Projesini” uygulamaya geçirmektir. Türkiye’nin son 30 yıldır karşı karşıya bulunduğu terör belasının perde arkasında Büyük İsrail Projesini hayata geçirme çabaları vardır. İsrail askerleri daha dün bir kez daha Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa’ya bombalarla saldırmış, kadınlar sürüklenmiş, çocuklar tekmelenmiş ve 17 Filistinli Müslüman bu saldırıda yaralanmıştır. Saadet Partisi olarak bu saldırıyı lanetliyor, yaralı Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“TERÖRÜ ÇÖZECEK ADRES, MİLLİ İRADENİN YEGANE TECELLİGAHI OLAN TBMM’DİR”

Millet olarak terör belasına karşı her zamankinden daha dikkatli olunması gerekliliğine dikkat çeken Kamalak, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı verilecek en güzel cevap, inancımız doğrultusunda kardeşliğimizi daha bir pekiştirmek olacaktır. Terör son 50 yılda karşılaştığımız en derin problemlerden biridir. Bu tür derin meseleler 1-2 yıllık geçici yaklaşımlarla çözülemez. Terörle mücadelede askeri tedbirler tek başına yeterli değildir. Bu güne kadar yapılan sayısız operasyona rağmen bugün hala terör problemiyle uğraşıyor ve her gün şehit veriyor olmamız bu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır. Askeri tedbirler mutlaka sosyal ve ekonomik tedbirlerle desteklenmelidir.”

Terörü kökünden kazımak için köklü çözümlerin üretilmesi gerekliliğine vurgu yapan Kamalak, bunun için ise 3 şartın olmazsa olmaz olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Mutlak bir suretle üreten bir ekonomiye geçilmelidir. Nitelikli ve birleştirici bir eğitim sistemine geçilmelidir. Adil bir hukuk sistemine geçilmeli, insan hakları ihlalleri ortadan kaldırılmalıdır. Bu 3 alanda kararlı adımlar atılmadıkça, kapsamlı çözümler üretilemez. Terörü çözecek adres, Milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM’dir.”

“TEK BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEK ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ”

“Saadet partisi TBMM’de olmalı dediniz ve bu noktada da AK Parti ile bir ittifak arayışının sürdüğü bilgisi vardı. Bu görüşmelere ilişkin olarak dün itibariyle görüşmelerin olumsuz kaldığı yönünde bilgiler geldi. Saadet Partisi eğer anlaşma sağlanamadıysa 1 Kasım seçimlerine nasıl girecek?” sorusu üzerine Kamalak şu cevabı verdi:

“Her şeyden önce bizim temel ilkemiz bellidir. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımız ile birlikte tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz. Bizim şartlarımız belli. Şehit kanlarını durdurmaya yönelik, annelerin gözyaşını nasıl dindirebiliriz diye. Biz ilkeler çerçevesinde hareket eden bir partiyiz. 3-5 arkadaşımızın milletvekili olması ve milletvekili maaşı alması gibi bir hesabımız yok. Hesabımız, akan kanı nasıl durdurabiliriz ve Türkiye’yi içinde bulunduğu durumdan nasıl çıkarabiliriz, şehit cenazelerini nasıl önleyebilirizin mücadelesini veriyoruz.”

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de Büyük Birlik Partisi ile Milli İttifak kurulup kurulamayacağı konusuna da değinen Kamalak,“Şöyle düşünün. Eviniz yanıyor. Bu yangını söndürmek için kim gelse sanırım geri çevirmezsiniz. Şuan da ülke yanıyor. Bu bir ittifak değil aslında. Yangını söndürme hamlesidir. Türkiye’de ki gelişmeler herhalde hepimizi kara kara düşündürüyor. Böyle bir yangın karşısında herhalde yüreğinde biraz vatanseverlik duygusu olan kimse kenara çekilemez” ifadelerini kullandı.