Gazete Vatan Logo

Saadet Partisi'nden İstanbul kararı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptığı açıklamada, "23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız." dedi.

Saadet Partisi'nden İstanbul kararı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yapığı yazılı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin verdiği kararda, hukuk kurallarını, kendi içtihatlarını ve teamüllerini hiçe saydığını belirtti. Karamollaoğlu, SP olarak Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bu yeni süreçte, normalleşmeye vesile olmak, kutuplaşmanın ortadan kalkması ve toplumun her kesimini derinden etkileyen ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderilmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

'23 HAZİRAN DAYANIŞMANIN GÜNÜ OLSUN'

23 Haziran'daki seçimde İstanbul'un 16 milyon değil, 82 milyon olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"İstanbul, Türkiye'nin kalbidir ve İstanbul’un yorulması Türkiye’nin yorulması demektir. Bu sorumlulukla verdiğimiz karar, Türkiye'mizin önünü açmaya yöneliktir. İlgili kurullarımızla yaptığımız geniş istişareler, kamuoyu eğilimleri ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak, 23 Haziran 2019 seçimlerine SP olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız. Bu vesile ile yürütülecek seçim kampanyalarında başta adaylar ve siyasi partiler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı üslup ve davranış olarak her zamankinden daha fazla hassas olmaya davet ediyoruz. Bu seçimlerin İstanbul’umuza, ülkemize ve milletimize hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. 23 Haziran çatışmanın değil dayanışmanın tarihi olsun."

Haberin Devamı