Gazete Vatan Logo

S&P: Türk Telekom rekabetçi yapısıyla kârlılığını artırır

S&P, Türk Telekom’un kredi notunu yatırım yapılabilir seviyede ‘BBB-‘ olarak teyit etti. Değerlendirmede, altyapı yatırımlarına ve bunların sağladığı güçlü kârlılık ve büyümeye dikkat çekildi

S&P: Türk Telekom rekabetçi yapısıyla kârlılığını artırır

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors’ (S&P), Türk Telekom’un kredi notunu, yatırım yapılabilir seviyede ‘BBB-‘ olarak teyit etti.

S&P yaptığı yıllık rutin gözden geçirme çalışması sonucunda şirketin not görünümünü negatif ve öncelikli teminatsız borç notunu da ‘BBB-’ şeklinde belirledi. Böylece son olarak Şubat 2017’de Türk Telekom’un kredi notunu ‘BBB-’ olarak değerlendiren Fitch ile birlikte S&P de Türk Telekom’un büyümesinin ve kârlılığının önümüzdeki yıllarda da devam edeceği öngörüsüyle kurumun notunu yatırım yapılabilir seviyede tuttu.

2017’nin ikinci çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre karını 3.5 katına çıkaran Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom için S&P değerlendirmesinde, artan altyapı yatırımlarına ve bunların sağladığı güçlü kârlılık ve büyüme potansiyeline dikkat çekti.

Rekabetçi yapıya sahip

2017’nin ilk 6 ayında 8.8 milyar TL gelir ve 956 milyon TL net kâr elde eden Türk Telekom’un yüzde 36-37 bandındaki yüksek Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârlılık (FAVÖK) marjını belirten S&P şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk Telekom’un 2015’teki frekans ihalesinde elde ettiği frekanslar ve mobil segmentte giderek artan yatırımları sonucunda Türkiye nüfusunun yüzde 77’sine ulaşan LTE (4.5G) kapsaması sayesinde önümüzdeki dönemde şirketin sektördeki posizyonunu ve kârlılığını geliştirebileceğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Raporunda, Türkiye’nin tamamına yakınını kapsayan altyapı yatırımları, sabit hat, mobil ve internet hizmetleriyle sektörde güçlü bir rekabetçi yapıya sahip olduğunu belirten S&P, şirketin, önümüzdeki yıllarda Türkiye’de internet kullanımındaki artıştan daha fazla yararlanabileceğini kaydetti.