Gazete Vatan Logo

S&P, İngiltere'de 7 bankanın not görünümünü indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), İngiltere’deki 7 bankanın not görünümünü düşürdü

S&P, İngiltere'de 7 bankanın not görünümünü indirdi

S&P'den yapılan açıklamada, Barclays, Clydesdale Banks, HSBC Holdings, Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society ve Santander UK Group Holdings'in not görünümlerinin "durağan"dan "negatif"e; Royal Bank of Scotland Group'un not görünümünün ise "pozitif"ten "durağan"a indirildiği bildirildi.

Söz konusu bankaların kredi notlarının korunduğu belirtilen açıklamada, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının (Brexit), ülkenin ekonomik durumuyla ilgili riski artırdığına işaret edildi. Bu durumun İngiltere bankacılık sektörüne olumsuz etkisinin olacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Kredi büyümesindeki yavaşlama ve konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle İngiltere ekonomisinin olumsuz etkileneceği tahminine yer verilen açıklamada, gelecek 2 yıl içinde ülkenin ekonomik risk değerlendirmesinin "en az üçte bir olasılıkla" bozulacağının öngörüldüğü kaydedildi.

S&P, 23 Haziran'da düzenlenen Brexit oylamasının ardından 27 Haziran'da yaptığı açıklamada, artan belirsizlik ortamı nedeniyle İngiltere'nin kredi notunun "AAA" seviyesinden "AA" seviyesine çekildiğini ve ülke notu görünümünün ise "negatifte" bırakıldığını duyurmuştu.

Haberin Devamı