Gazete Vatan Logo

S-400’ler 2019’da Türkiye’de

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rus malı S-400 hava savunma sisteminin alımına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Rusya, S-400’lerin Türkiye’ye 2019 yılında teslim edileceğini açıkladı

S-400’ler 2019’da Türkiye’de

ABD’nin çeşitli bahaneler üreterek hava savunma sistemi satmaması üzerine Rusya seçeneğini devreye sokan Türkiye, Moskova’yla S-400 hava savunma sistemi konusunda anlaştı. Tüm tepkilere rağmen geri adım atmayan Ankara’ya, Rusya’dan S-400’lerin teslimi konusunda ‘net’ tarih geldi. Rus Interfax haber ajansı, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemini 2019’da teslim etmeye başlayacağını duyurdu. Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport CEO’su Aleksander Miheyev, Türkiye’ye Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatının ne zaman başlayacağına ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: Türkiye’ye S-400 teslimatına gelirsek, sözleşme üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilecek. Sözleşmeyi 2019’da hayata geçirmeye başlayacağız.

S-400 sistemi yeni kuşak hava savunma sistemi olarak nitelendirilirken, sistemin 400 kilometreye kadar uzun bir menzildeki hava hedeflerini yok edebilme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çekildi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın almak istemesi ABD’de rahatsızlık yaratıyor. Benzer sistemleri Batı’nın vermediğini vurgulayan Ankara’nın bu konudaki ısrarı üzerine; ABD, Türkiye’ye yeni F-35’lerin satışını engellemek yönünde birtakım adımlar atmıştı.

Haberin Devamı