Gazete Vatan Logo

Rüzgar hızlı esiyor

Rüzgar enerjisi ön lisans ihalelerinde 2’nci günde 8 bölge için toplam 350 megavat kapasite tahsis edildi. En düşük teklif -1.83 dolar/cent ile Hatay’a verildi. İhaleler Cuma’ya kadar sürecek

Rüzgar hızlı esiyor

Rüzgar enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulması amacıyla yapılan ön lisans ihalelerinin 2’nci gününde, 8 bölge için planlanan 370 megavattan en düşük teklif alınan 350 megavatlık kapasitenin tahsisi tamamlandı. En düşük teklif, Hatay bölgesi için verildi.

Hatay’da kilovatsaat başına -1.83 dolar/cent teklif veren Böğürtlen Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim’e 30 megavat kapasite tahsisi uygun bulundu. Malatya bölgesi için düzenlenen ihalede 11 şirket yarıştı. 80 megavatlık kurulu güç için Tunna Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret, kilovatsaat başına -1.81 dolar/cent teklif vererek 30 megavat kapasitenin sahibi oldu.

Adıyaman’da Errol Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret kilovatsaat başına -1.40 dolar/cent teklif vererek 20 megavat kapasitenin sahibi oldu. Kapasitesi 40 megavat olan Ardahan-Kars bölgesi için Ceres Elektrik Üretim kilovatsaat başına 7.29 dolar/cent teklif vererek 20 megavat kapasitenin sahibi oldu. Erzincan’daki 50 megavata yönelik 4 şirket teklif sundu. Arapgir Elektrik Enerjisi Üretim, kilovat saat başına -1.33 dolar/cent teklifle 48 megavatlık kapasiteyi almaya hak kazandı. 40 megavatlık kapasiteye sahip Kahramanmaraş-Osmaniye bölgesinde, en düşük teklifi veren Güney Res Enerji ve Ak Jeo Enerji’ye 20’şer megavatlık kapasite tahsis edildi.

Haberin Devamı

Kocaeli-Yalova bölgesi için 40 megavatlık kapasite, kilovatsaat başına -1.41 dolar/cent ile en düşük teklif veren Karanfil Yenilenebilir Enerji ve Elektrik’e tahsis edildi. 50 megavatlık Yozgat Bölgesi için kilovatsaat başına -1.58 dolar/cent teklif veren Sandeks Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret 30 megavatlık lisansın sahibi oldu.