Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri yapılırken nelerden yardım alınmaktadır?

Rüya tabirleri sayesinde rüyalarımızı yorumlayabiliriz. Rüya tabirlerinin kolay şekilde okunabilmesi için rüya tabirleri sözlüğü de geliştirilmiştir.

Rüya tabirleri yapılırken nelerden yardım alınmaktadır?

Yorucu bir günün ardından evimize gelip, dinlenmek isteriz. Dinlenmek için yatağımıza uzanırız ve günün yorgunluğunu atmak için uykuya dalarız. Bu uyku sırasında rüya görebiliriz. Her zaman için olmasa da rüya görülmesi herkes tarafından hayatları boyunca en az birkaç kez başına gelmiş bir olaydır. Rüya görmüş bilinç altı ile alakalı bir olaydır. Rüya görebilmek için uyku şarttır.Konu ile ilgili birçok araştırma ve deneyler yapılmış ve hala daha yapılma devam edilmektedir. Chicago Üniversitesi’nin yapmış olduğu birçok uyku araştırmalarından birinde araştırmacı Allan Rechtschaffen; aslında uykunun herhangi bir fonksiyonu ve aktivitesi olmadığını tespit etmiştir. Adale ve vücut yorgunluklarının azalmasına rağmen vücudun dinlenmek için uykuya ihtiyacı olmadığını söylemiştir. Çünkü vücudumuzdaki bütün hücrelerin (sinir hücreleri hariç) kendi kendilerini tamir edip, yenileyebilme özellikleri bulunmaktadır. Araştırmacıların tespitlerine göre bu esnada faaliyetten uzak olmasına, ya da dinlenme veya uyku durumunda bulunmasına da gerek yoktur.

Haberin Devamı

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yapılan diğer bir araştırma ise bir insanın uyku sırasında alınmış olan EEG kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde beyinde herhangi bir faaliyetsizlik görülmemiştir. İngiltere Milli Fizik Laboratuvarı Kompütür bilimleri bölümünde psikolog araştırmacı Dr. Evans; incelemeleri ve araştırmaları sonucunda uykunun tek amacının rüya görmemiz için bir ortam olduğunu söylemiştir. Diğer bir yorum ise Stanford Tıp Merkezi Uyku Kliniği doktoru Dr.William Dument’in yapmış olduğu deneyler ve incelemeler sonucunda oluşan görüşüne göre ise; rüya görmek oldukça önemli bir olaydır. Fiziki dengenin rüyalar ile oluştuğunu düşündüğünü de eklemektedir.

Uyku sırasında görülen rüyanın kişinin tamamı ile kendi yaşantısı ve bilinç altında bulunan şeyler ile alakalı olduğu bilinmektedir. Bilinç altında oluşan; özlemler, üzüntüler, mutluluklar, hayal kırıklıkları, korkular veya herhangi bir duygu uyku durumunda rüyalar aracılığı ile karşımıza çıkmaktadır. Rüyalarımız hakkında tespit edilmiş bir diğer şey ise rüyalarımızın başlangıcını hatırlamamamızdır. Örneğin bir rüya gördünüz ve ertesi gün bu rüyayı biri ile paylaşmak istediniz. Anlatırken o olayın başının olmadığını fark edebilirsiniz. Ben buraya nasıl geldim veya bu durum nasıl oluştu gibisinden sorular sormanız oldukça normaldir. Rüyalar oldukça uzun bir zaman diliminde gerçekleşiyor gibi görünse de aslında öyle değildir. Rüyalarımız saniyeler içerisinde oluşmaktadır.

Haberin Devamı

Bilim insanlarının günümüzde de çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar ile yazımızda sizler için vermiş olduğumuz bilgiler günümüzde gelinmiş son durumlardır. Rüya tabirleri de rüya görülmenin fark edilmeye başlandığı zamandan beri ortaya çıkmıştır. Görülmüş olan rüyanın, rüya gören kişi hakkında bir şey ifade ettiği düşünülmektedir ve inanılmaktadır. Geçmiş hayatımızda veya gelecekte yaşayacağımız olaylar ile bir bağlantısı olduğuna inanılmaktadır. Bu nedenle de oldukça merak edilmektedir. Günümüzde rüya tabirleri hakkında birçok kitap yazılmıştır ve internet üzerinde sayfalar oluşturulmuştur. Bu kitaplardan ve internet sayfalarından görmüş olduğunuz rüyadaki bir olay veya bir nesne hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Haberin Devamı