Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri sözlüğü ile yorumlanmayan rüyanız kalmayacak!

Rüya tabirleri sözlüğü A’dan Z’ye bütün rüyalara belirli yorumlar getirebiliyor. Rüya tabirleri, anlam verilemeyen rüyaların yorumlanmasında önemli bir rol oynar. İnternet üzerinden rüya tabirlerini okumanız mümkündür.

Rüya tabirleri sözlüğü ile yorumlanmayan rüyanız kalmayacak!

Rüyaların tarihçesine bakacak olursak çok çok eski zamanlara gitmemiz gerekir. Rüyaların ortaya çıkış zamanı tam olarak bilinmese de rüyalar hakkında hikayeler anlatılır. Bizde sizler için bu hikayeyi biraz özetleyerek yazımızın devamında anlatmış bulunmaktayız. Eski Yunan mitolojisi ile hayatımıza girdiği varsayılan rüyaların ortaya çıkış hikayesi şu şekildedir; Hypnos’un (uyku) ve Nyx’un (gece) oğlu Morfeus düşleri ifade eder; kendisine uçma ve aynı anda her yerde olabilme olanağını sağlayan kanatlarını hızla, fakat sessizce çırparken temsil edilir. Uykudaki insanları bir haşhaş çiçeğiyle okşayarak onların rüya görmesini sağlar. Ölümlülere sırları açıklama üzere gönderilir. Morfeus uykuda ifşa olan “biçim”i ifade eder, çünkü arzu ettiği biçmi alabilen bir varlıktır. Geceleyin bir tür yolcu sayılabilecek uykudaki kişi yeraltı nehirlerden Styx’in veya Mnemosyne nehrinin (hatırlamayı sağlayan) ya da Lethe nehrinin (unutmaya neden olan) sularından içebilir ve Hypnos bıraktığında kişi uyanır. Bilindiği üzere Yunan mitolojisinde birden fazla tanrı, tanrıça ve bu tanrıların soyundan gelen çocukların yetenekleri olduğu varsayılmaktadır. Bu nedenle pek gerçekçilik özelliği barındırmayan bir hikayedir. Ancak günümüze kadar gelen rüyalar ile ilgili en güçlü hikayelerden bir tanesidir.

Haberin Devamı

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Rüya görmek kişinin bilinçaltı ile doğrudan etkili olan bir olaydır. Bilinçaltında bulunan herhangi bir duygusal dürtü; rüyalar aracılığı ile uyku zamanında karşımıza çıkabilmektedir. Çok önceden hissedilen bir üzüntü, korku, acı, ya da bunlardan farklı olarak mutluluk, sevinç ve özlem gibi duygusal olayların rüyaları etkilediği tespit edilmiştir. Rüyalar ile ilgili birçok rüya tabirleri kitapları, dergileri ve internet üzerinden oluşturulan konu ile ilgili sitelere bloglar yazılmıştır. Rüyalarda görülen nesne, olay veya herhangi bir şeyin bir anlamı olduğuna inanılmaktadır. Rüya tabirleri ile ilgili bulunan kitaplarda şu şekilde kısa kısa olaylar ifade edilebilir; rüyada elma görmek, rüyada kedi görmek, rüyada ağaca çıkmak, rüyada para bulmak veya bunlar gibi görülen olaylar mutlaka bir anlama sahiptir. Rüyaların anlamlarının kişinin geçmiş hayatı veya gelecekte yaşayacağı hayatı ile ilgili bilgiler ya da ipuçları verdiği düşünülmektedir.

Haberin Devamı

Rüyaların gerek tahminlere konu oluşturması bakımından, gerekse ilham kaynağı olması bakımından yazımızda da anlatmış olduğumuz gibi oldukça uzun bir geçmişi vardır. Tarih boyunca insanlar mesaj taşıdıklarına inandıkları rüyalardan anlamlar çıkarmaya çalışmış ve rüyalar aracılığıyla gelecek hakkında tahminlerde bulunmuşlardır. Rüyalar, fizyolojik açıdan uyku sırasındaki nöral süreçlere bir tepki ya da yanıt olarak tanımlanır, psikolojik açıdan bilinçaltının yansımalarıdır, maneviyat açısından ise en azından bazı rüyalar ya gelecek hakkında ya da başka bir konu hakkında (uyarı, yardım vs. amaçlı) haber içeren, ilahî âlemden gelen mesajlar olarak kabul edilmişlerdir.

Haberin Devamı

Rüya tabirlerine ulaşabilmek oldukça kolaydır. Bahsetmiş olduğumuz gibi konu ile ilgili oluşturulmuş olan dergi, kitap ve internet siteleri üzerinden rüya tabirlerini sorgulayabilirsiniz. Görmüş olduğunuz nesne veya merak ettiğiniz şeyi yazdığınızda mutlaka karşınıza birden fazla sonuç çıkacaktır.