Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri sözlüğü ile islami açıdan rüya yorumları!

Rüya yorumları dini olarak da yapılabiliyor. Rüya tabirlerinin daha kolay şekilde yapılabilmesi için rüya tabirleri uygulaması geliştirilmiştir. Rüya tabirleri uygulaması ile internetten kolaylıkla rüya yorumlarını okuyabilirsiniz.

Rüya tabirleri sözlüğü ile islami açıdan rüya yorumları!

Uyku genel anlamı ile; günlük çalışmalardan yorgun düşen fiziksel olarak insan bedeninin ve sinirlerinin dinlenme zamanıdır. Ünlü ruh bilimci Sigmund Freud’un da araştırmalarının büyük bölümünü oluşturan uyku hakkında sizler için detaylı olarak bilgileri yazımızın devamında vermiş bulunmaktayız. Rüyalarımızın gözümüzün önünden film şeridi gibi geçtiği varsayılmaktadır. İşte bizler bu olguya rüya adını veriyoruz. Sigmund Freud'a göre bilincin gizlediği tamamen sakladığı bu olgular ortaya çıkabilmek için yol aramaktadırlar. Bunlardan bazıları da bilinç altındaki etkisi ile rüyalar haline girerek kendilerini göstermektedirler. Freud'un yaptığı deneyler üzerinden ilerleyen doktorlar da günümüzde rüyalara oldukça değer vermektedirler. Sürekli olarak bir deney ve araştırma içerisindedirler. Onlar rüyaları bilimsel şekilde açıklayarak hastalarını tedavi etmeye çalışmaktadırlar.

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Rüyalarımız bize bazen oldukça uzun bir zaman içerisinde gerçekleşmiş olarak gelebilir. Ancak bu olayın aslı farklıdır. Rüyalar saniyeler içerisinde olup biten olaylardır. Birkaç dakikalık rüya sırasında bile çok uzun sürdüğünü sandığımız garip şaşırtıcı ve çok değişik olaylar birbirlerini izlerler. Bu nedenle rüyalarda zaman kavramı yoktur. Ancak zaman kavramını biz uyandıktan sonra beynimizin öğretileri ve alışkanlıkları doğrultusunda belirlemiş olduğumuz anlar topluluğu olarak ölçülmektedir. Uzmanlara göre uyku birkaç farklı evreden oluşmaktadır. Uykusu gelen insan yatağına yatar ve gözlerini kapatır. Kısa süre sonra göz kapakları belli belirsiz titremeye başlar. İnsan o sırada uykuya dalmıştır ve rüya görmektedir. Bazen gördüğümüz rüyaları hatırlayamayabiliriz. Bunun nedeni de henüz açıklanamamıştır. Eski çağlardan beri insanları ilgilendiren rüyalara ilkel toplumlarda çok önem verilmiştir. Rüyaların korkulan tanrılar tarafından verilen armağan veya cezalar olabileceğine inanılmıştır. Daha sonra kahinler rüyaları açıklamaya ve yorumlamaya başlamışlardır. İlk rüya yorumcularının ne zaman ortaya çıkmış oldukları belli değildir. Ancak Babil'in kahinlerinin büyük ün yaptıkları bilinmektedir. Kaldeliler astroloji ve buna benzer olayların yanı sıra rüya yorumlarında da başarı kazanmışlardır. Zamanla belirli rüyaların anlamları da kesinleşmiştir. Eski Mısırlılar, eski Yunanlılar ve Araplar rüya yorumlarıyla ilgili kitaplar yazmışlardır. Günümüzde de rüya tabirleri adı altında oluşturulmuş olan birçok kitap bulunmaktadır. Kitapların yanı sıra teknolojinin de ilerlemesi ile günümüzün en büyük iletişim, işlem ve bilgi kaynağı olan internet üzerinde de konu ile ilgili birçok internet sayfası oluşturulmuştur. Bu sayfalara ulaşabilmek oldukça kolaydır. Kullandığınız tarayıcının arama motoruna rüyanızda gördüğünüz ve anlamını gördüğünüz şeyi yazıp aratarak ilgili sayfalara ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden rüya tabirleri ile ilgili binlerce sayfa bulunmaktadır. Rüyalarda görülen nesne ve olaylarının bir anlamları olduğuna inanılmaktadır. Rüya tabirlerinin de oluşma amacı bu şekildedir. Rüyalarda görülen olay örgüsünün insan hayatında mutlaka bir olaya işaret ettiği düşünülmekte ve inanılmaktadır. İnsanların gelecekleri ve geçmişleri ile ilgili bilgiler içerdiğine de inanılan rüya tabirleri günümüzde oldukça merak edilen bir konudur. Ve gizemi hala sürmektedir. Rüyaların tam olarak nasıl gerçekleştiği açıklanamamıştır.

Haberin Devamı