Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri ile tüm rüyalarınızın yorumlamasını yapabilirsiniz!

İnsanoğlunun rüya tabirlerine olan ilgisi, insanlık tarihi kadar eskidir. Hep ilerde ne olacağını merak eden insan, rüyalarından geleceğe dair bir işaret umar ve rüya tabirlerine başvurur. Eskiden iç görüsüne güvenilen insanlara yaptırılan rüya tabirleri, günümüzde gazetelerde, televizyon programlarında yapılıyor.

Rüya tabirleri ile tüm rüyalarınızın yorumlamasını yapabilirsiniz!

Rüyalar tarih boyunca insanların ilgisini çekmiştir. Rüyaların bir anlamı olduğuna inanmaya meyilli olan insanoğlu, çoğu zaman da bu rüyalardan ilham almış, yaşamını rüyalara göre şekillendirmiştir.

Rüya tabirleriyle gelecek hakkında tahminlerde bulunur, anlam çıkarmaya çalışırız. Bilim insanları henüz rüyaların sebebini ve işleyişini tam olarak çözmüş değiller. Fizyolojik, psikolojik ya da ilahi alemden mesajlar şeklinde tanımlayan farklı görüşler olsa da rüya tabirleri hala insanlar için karşı konulmaz bir merak olmaya devam ediyor. Günümüzde bile, bir çok kültürde ilahi aleme danışmak ya da bir konu hakkında bilgi edinmek üzere rüyaya yatmak (istihare) gibi yöntemlere başvurulduğu görülür.

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Rüya tabirleri, rüyaların anlamlarının saptanmasıdır. Rüyamızda gördüklerimiz kişisel anlamlar taşır. Rüyada görülen semboller rüyayı gören kişinin iç dünyasındaki değerlere göre düzenlenmişlerdir. Herkes aynı sembole aynı anlamı ve değeri vermez. Dolayısıyla her rüya tabiri, her insan için geçerli değildir. Örneğin yolculuğa çıkmak kimi insan için uzaklaşmayı ifade ederken, kimisi için ulaşmak, hedefe varmak anlamına geliyor olabilir. Ya da herkesin rüyasında gördüğü korku sembolü farklı olabilir; biri örümcek gördüğünde, bir diğeri yılan gördüğünde korku hisseder. Bu da demektir ki, her

Haberin Devamı

insanın rüya tabiri kendisine özeldir. Ve ancak kendi hisleriyle birlikte yorumlandığında bir anlam ifade edebilir. Rüya tabirlerinde etkili olan pek çok faktör vardır. Yaş, cinsiyet, yaşam tarzı, eğitim seviyesi, değer yargıları rüya tabirlerinde farklılıklar ortaya çıkarır. Doğru olan, rüyalara gereğinden fazla kendini kaptırmamaktır. Rüya tabirleri bazen eğlenceli olsa da bazen insanı gereğinden fazla meşgul eder. İster bilinç altımızın yansıması olsun, ister gün içinde yaşadıklarımızdan kalanlar, her rüyanın herkes için aynı anlama gelmeyeceğinin bilincinde olup, rüya tabirlerine fazla takılmamak gerekir. Her insan kendi rüyasının yorumcusu olmalı.

Haberin Devamı

Rüya tabirlerine yazılı ve görsel medya üzerinden erişmek artık çok kolay. İnternette rüya tabiri yapan siteler hatta uygulamalar bulmak mümkün. Bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza indireceğiniz uygulamalarla da rüyalarınızla ilgili merakınızı giderebilirsiniz. Ama şunu unutmayın, kendinizi tanıdıkça, kendi rüyalarınızı en iyi siz yorumlayabilirsiniz.