Gazete Vatan Logo

Rüya tabirleri ile rüyaları yorumlarken internetten yardım alabilirsiniz!

Rüya tabirleri artık teknolojinin daha ulaşılabilir bir hal alması ile beraber kolayca erişebileceğiniz bir kaynaktır. Rüya tabirleri genelde rüyaları anlamlandırabilmek ve yorumlayabilmek için kullanılır. Rüya tabirlerinden faydalanarak rüyanızı yorumlayabilirsiniz. Ancak hangi rüyaların yorumlanması gerektiği de önemli bir konudur. Bu konu ile ilgili tüm detayları sizler ile bu yazımızda paylaştık.

Rüya tabirleri ile rüyaları yorumlarken internetten yardım alabilirsiniz!

Günlük hayatta birçok işimiz nedeni ile hem zihnen hem de bedenen bir yorgunluk oluşur. Bir sonraki günün akışına uyum sağlamak ve temposuna alışabilmek için ise mutlaka gün içerisinde dinlenmemiz gerekmektedir. Bu dinleme farklı aktiviteler ve kişinin hobi ve zevklerine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Ancak hepimizin temel ihtiyaçlarından bir olan uyku önemli ve dinlendirici bir eylemdir. Uzmanlarda hem zihnen hem bedenen insanı dinlendiren tek aktivitenin uyku olduğunu söylemişlerdir. Uyku sağlık açısından da önemli bir role sahiptir. Erişkinlerde uyku süresi ortalama 8 saattir. Çocuklarda ise bu saat 16 saate de uzamaktadır. Sağlık açısından ve gelişim açısından oldukça önemli bir yere sahip olan uyku sayesinde bazı hormonlarımız uyku esnasında daha fazla salgılanmaktadır.

RÜYA TABİRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bilincimizin tamamen kapalı olmadığı uyku esnasında vücut yaşamsal tüm fonksiyonları minimum düzeye indirgeyerek kişinin enerji kaybı yaşamasını önlemektedir. Bu şekilde kişinin fazla enerji yaşamasını önler ve dinlendirir. Vücudumuzun kontrolünü tamamen kaybetmesek de bilincimiz kapalı diyeceğimiz kadar bir düzeye gelmektedir. Bu sırada bilinçaltımızın da etkisi ile bazı rüyalar görmekteyiz. Zaman zaman gördüğümüz bu görüntülerin bir rüya olup olmadığını bile ayırt etmekte zorluk çekebiliriz. Rüyalar üçe ayrılmaktadır. Bu rüyaların kategorilendirilmesinin sebebi ise rüya tabirlerine bakarak rüyanın yorumlanmasına yardımcı olmaktır. Mesajcı rüyalar kişiye mesaj veren rüyalardır. Bilimsel olarak bir kısmı ispatlanmış olsa da u rüyaların tamamının bilimde yeri yoktur. Psişik güçlerin etkili olduğu bu rüyalar kişiye gelecek hakkında bazı mesajlar vermektedir. Bu mesajlar bazen bariz açık olsa da bazen de kişinin rüya tabirlerinden yararlanarak yorumlaması sonucu açığa çıkar. Kişiye bazen bir renk bir sembol olarak zihnine kazınan rüyaları yorumlarken asıl aklınızda kalan objeye odaklanıp yorumlaması gerekmektedir. Alelade rüyalar ise kişinin bilinçaltında olan kişilerin ya da olayların rüyasında görmesidir. Örneğin gün içerisinde bir olay yaşmış iseniz bu olayın tam tersini ya da aynı şekilde rüyanızda görmeniz bilinçaltınızın etkisidir. Bu rüyalar yorumlanamaz rüyalardır. Bu rüyaların ciddiye alınmaması gerekmekte ve etkisinde kalınmaması gerekmemektedir. Diğer bir rüya çeşidi ise kabus ve kara basanlardır. Kişiye korku ve endişe enjekte eden bu rüyalar kişinin psikolojisine göre değişen rüyalardır Bu rüyaları yorumlarken rüya tabirlerine bakılması gerekmekte ya da uzman bir kişi tarafından yorumlanması gerekmektedir. Çünkü rüyanızı anlatacağınız kişinin yorumundan etkilenmeniz olasıdır. Bu etki ile beraber kötü düşünmenize sebep olabilir. Eğer bu rüyaları çok sık görüyorsanız ve hatta uykunuzun bölünmesine yol açıyorsa mutlaka uzman bir hekime danışmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı