Gazete Vatan Logo

Rusya’yla gizli hat istemiş

FBI’ın Rusya soruşturmasında adı geçen Trump’ın damadı Kushner’in Rusya’yla gizli bir iletişim kanalı kurulmasını istediği öne sürüldü

Rusya’yla gizli hat istemiş

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner hakkında ortaya atılan ‘Rusya’ iddialarına bir yenisi eklendi. Son olarak Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak’la başkanlık seçimleri öncesinde yaptığı görüşmeler nedeniyle, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) yürüttüğü Rusya soruşturmasına adı karışan Kushner’in, Moskova’yla gizli bir iletişim hattı kurulması için çalıştığı iddia edildi. Yerel basında çıkan haberlere göre Kushner, Kislyak ile Aralık ayında New York’taki Trump Tower’da yaptığı görüşmede, kayınpederinin göreve gelmesine kadar geçecek süre boyunca Rusya’yla gizli bir hat kurulmasını önerdi. İddiaya göre Kushner, Trump’ın Ocak ayında yemin etmeden önce Rusya’yla kuracağı temasın denetlenmemesini istiyordu. Söz konusu hattın da, Rusya’nın ABD’deki diplomatik birimleri üzerinden yürütülmesini öneriyordu.

Teklifi Moskova’ya iletti

Konu hakkında brifing almış yetkililere dayandırılan habere göre Kislyak, Kushner’in önerisini Rus Dışişleri Bakanlığı’na iletti. Rus yönetiminin 2016 başkanlık seçimlerine, Trump’ın lehine müdahalede bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak hem FBI hem de Amerikan Kongresi’nde ayrı soruşturmalar yürütülüyor. Kushner, FBI soruşturmasında adının geçmesi üzerine yetkililerle her türlü işbirliğine hazır olduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

Trump’a Twitter kontrolü geliyor

Beyaz Saray’ın, mikro mesajlaşma sitesi Twitter’ı yoğun şekilde kullanan Başkan Trump’ın attığı mesajları ‘denetleyecek’ bir avukat ekibi kurmayı düşündüğü iddia edildi Yerel basında çıkan haberlere göre kurulacak ekip, Trump’ın tartışma yaratan tweet’lerinin hukuki sonuçlarını değerlendirerek Başkan’a ‘tavsiyelerde bulunacak’.