Gazete Vatan Logo

Rusya’ya Meksika dalgası

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda stadyumlarda kart ile en çok harcamayı ABD ve Meksikalı futbolseverler yaptı. Ev sahibi Ruslar 12 milyon dolar harcarken ABD ve Meksikalılar da 4.5 milyon dolarlık ürün aldı

Rusya’ya Meksika dalgası

FIFA’nın Resmi Ödeme Hizmetleri Ortağı Visa, Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nın 14 Haziran’daki açılış maçından 11 Temmuz’daki yarı final maçına kadar geçen sürede stadyumlarda yapılan harcamaların analiz sonuçlarını açıkladı. Araştırma, stadyumlarda yapılan harcamaların yüzde 50’sinin kart, cep telefonu veya giyilebilir ödeme cihazları ile temassız olarak gerçekleştiğini ortaya koydu. Maçların oynandığı stadyumlarda işlem başına ortalama 23 dolar harcandı. Bu harcamalarda Rus taraftarlar başı çekerken, onları ABD ve Meksikalı taraftarlar takip etti. Bireysel ödemelerde görülen en yüksek ortalama harcama tutarları 68 dolar ile stadyum içi logolu ürün alımları, 53 dolar ile Fan Fest alanından logolu ürün alımları ve 13 dolar ile stadyum içi yiyecek ve içecek harcamaları oldu.

62 maçta en yüksek harcama Rusya ile Suudi Arabistan arasında Luzhniki Stadyumu’nda oynanan açılış maçında gerçekleşti. Yaklaşık 900 bin dolar harcama yaptı.

4.5 milyon dolar harcadılar

Dünya Kupası’nda en çok harcama yapan ilk 10 ülke şöyle: Rusya 12 milyon dolar, ABD 3 milyon dolar, Meksika 1.5 milyon dolar, Çin 1.1 milyon dolar, Arjantin 700 bin dolar, Peru 560 bin dolar, İngiltere 550 bin dolar, Brezilya 500 bin dolar, Kolombiya 420 bin dolar.

Haberin Devamı