Gazete Vatan Logo

Rusya vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, DEAŞ’ın Suriye’nin Deyrizor kentinde düzenlediği saldırı sonucu 4 askeri danışmanlarının öldüğünü, 3’ünün de yaralandığını duyurdu

Rusya vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre Deyrizor kentinde DEAŞ’lı teröristlerin yaptığı saldırı sonucunda olay yerinde 2 Rus askeri danışmanı hayatını kaybetti. 5 Rus askeri danışman hastaneye kaldırıldı, 2’si tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Bakanlık ‘Birkaç militan grubu, gece saatlerinde Deyrizor kentindeki Suriye hükümet güçlerine bağlı topçu birliğine saldırdı. Suriyeli topçuların atışlarını yöneten 2 Rus askeri danışman olay yerinde öldü. Saldırıda yaralanan 5 asker de hemen hastaneye kaldırıldı. Daha sonra 2 asker daha hastanede hayatını kaybetti’ dedi. Hayatını kaybeden askerlere bakanlık tarafından devlet nişanı verildi. Bakanlık, yaklaşık 1 saat süren çatışma sonucunda 43 teröristin öldürüldüğünü, silah yüklü yüksek hareket kabiliyetine sahip 6 aracın da imha edildiğini açıkladı.

Ortak saldırı

Terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtı nedeniyle ara verdiği Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da DEAŞ’a karşı saldırıların yeniden başlayacağını açıklamıştı. Deyrizor saldırısının sözcüsü olan SDG’li Lilwa el-Abdullah, safları yeniden organize ettiklerini belirterek Irak ordusunun da desteğiyle Fırat Nehri’nin doğusunda kalan DEAŞ’ın elindeki son bölgeleri de alacaklarını söylemişti. SDG’ye bağlı Deyrizor askeri konseyinden Ahmet Ebu Kavla, ‘ortak harekât odası aracılığıyla Bağdat hükümeti ve Irak ordusu ile çalıştıklarını’ kaydetmişti.

Haberin Devamı