Gazete Vatan Logo

Rusya: Suriye'de 'mini devlet' kurmak istediğimizi düşünmek aptallık

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Yevgeniy Lukyanov, ülkesinin Suriye'de 'mini Alevi devleti' kurmak istemediğini, bunu düşünmenin 'aptallık' olduğunu söyledi.

Rusya: Suriye'de 'mini devlet' kurmak istediğimizi düşünmek aptallık

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond dün İtalya'nın başkenti Roma'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'de ‘mini Alevi devleti’ kurmayı amaçladığını iddia etmişti.

"Rusya gerçekten bir barış sürecine bağlı mı?" diye soran Hammond, "Yoksa, barış sürecini, Suriye'nin kuzeybatısında bir mini Alevi devleti kurulması amacıyla Esad'a bir tür askeri zafer kazandırmaya çalışmak için bir kılıf olarak mı kullanıyor?" demişti.

'SURİYE'Yİ BÖLMEK İSTEYEN BİZ DEĞİLİZ, DİĞER ÜLKELER'

İnterfax haber ajansına konuşan Lukyanov, Hammond'ın bu iddialarını, "Bu, aptallık. Suriye'yi parçalara bölmek isteyen biz değiliz, diğer ülkeler" sözleriyle yanıtladı verdi.

"Biz Suriye'nin egemen, tek, barışçıl ve laik bir ülke olarak kalmasını istiyoruz" diye devam eden Lukyanov, "Ancak Suriye'yi bölmek isteyen bazı komşu ülkeler ve bölge dışında kalan ülkeler var" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALMIYORUZ'

Hammond daha önce de Rusya'yı Suriye'deki krizi tırmandırmakla suçlamıştı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hammond'ı dezenformasyon yapmakla suçlarken, Kremlin'den de "Bu açıklamalar ciddiye alınamaz. Bunlar, Rusya'nın Suriye'deki çabalarının özüyle çelişiyor" yanıtı gelmişti.

Haberin Devamı