Gazete Vatan Logo

Rusya: Rakka’da teröristlere ait rafineri imha edildi

Rusya: Rakka’da teröristlere ait rafineri imha edildi

Rus Hava Kuvvetleri’nin Suriye’de IŞİD teröristlerinin ekonomik temelini sarsmaya yönelik çalışmalara devam ettiğini aktaran Rusya’nın Suriye’deki ateşkes izleme merkezi, Rakka şehri yakınlarında teröristlere ait yasadışı bir rafinerinin Su-34 uçakları tarafından yok edildiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan rapora göre, biri Humus diğeri Der’a bölgelerinde olmak üzere 2 yerleşim biriminin temsilcileriyle ateşkes anlaşmasına varılmasıyla birlikte sürece katılan yerleşim birimi sayısı 128’e çıktı.

'Suriye'ye karadan müdahale edilmeli'

Suriye’de ateşkesin son 24 saatte 5 kez ihlal edildiğini belirten merkez, Ceyş’ül İslam birliklerinin başkent Şam’daki Dahiyat el Esad mahallesi ile Şam bölgesinin Duma, Caur el Başa ve Cabbar yerleşim birimlerine havan topu saldırıları düzenlediğini aktardı.

El Nusra teröristlerinin Halep’in Handarat köyü ile Meydan, Şeyh Maksud, Amriya, Eski Halep mahallelerini ve Nayrab havalimanını, Lazkiye bölgesinin Raşa, Ard el Vata ve Kermel, Humus bölgesinin Herbet el Meri ve Kafer Nan, Şam bölgesinin Hauş Harab ve El Kuneytra bölgesinin Caba yerleşim birimlerini çok namlulu roketatarlar ve havan toplarıyla vurduğu ifade edildi. Halep’in Muheyim Handarat köyündeki Suriye ordusu mevzilerine saldırılarına devam eden El Nusra militanlarının ağır kayıplar vererek geri çekildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Humus bölgesinin Deyr el Fardis yerleşim birimindeki sığınmacı kampına 16 ton, Halep bölgesinin El Malikan yerleşim birimine de 1 ton insani yardım malzemesi ulaştırıldı.