Gazete Vatan Logo

Rusya ısrarcı!

Riyad merkezli Suriyeli muhalif grubun, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın derhal istifa etmesine yönelik talebinin saçma olduğunu söyleyen Rusya'nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılımı konusunda ısrarcı olduklarını belirtti.

Rusya ısrarcı!

Rusya'nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Suriye krizine çözüm aranan Cenevre-4 görüşmeleri için gittiği Cenevre'de açıklamalarda bulundu.

Borodavkin, görüşmelere katılan Riyad merkezli Suriyeli muhalif grubun, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın derhal istifa etmesine yönelik talebi için "Saçma taleplerde bulunan muhalefetin tutumu, hükümetin yapıcı tutumuyla çelişiyor" yorumunu yaptı.

'ASTANA VE HMEYMİM GRUPLARININ CENEVRE'YE ÇAĞRILMAMASI NEDENİYLE ÜZGÜNÜZ'

Borodavkin, Suriye muhalefetinden Astana ve Hmeymim gruplarının Cenevre'ye davet edilmemesinden üzüntü duyduklarını da dile getirdi.

Rus diplomat, "Biz her zaman, Suriye muhalefetini gerçek anlamda temsil eden tüm siyasi güçlerin muhalefet heyetine dahil edilmesinden yana olduk. Ancak Astana ve Hmeymim grubu Cenevre'ye davet edilmedi ve bundan üzüztü duyuyoruz. Bu durumun zamanla düzeltilmesini umuyoruz. Zira muhalefetin geniş katılım sağlaması, görüşmelerin başarısı açısından çok önemli" dedi.

'KÜRTLERİN KATILIMI KONUSUNDAKİ ISRARIMIZ SÜRÜYOR'

Haberin Devamı

Öte yandan Borodavkin, Rusya'nın Kürtlerin Cenevre'deki görüşmelere katılması konusundaki ısrarını sürdürdüğünü ifade etti.