Gazete Vatan Logo

Rusya: IŞİD'in iki komutanını öldürdük

Rusya: IŞİD'in iki komutanını öldürdük

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı İgor Makuşev, Rus jetlerinin Suriye'nin Rakka, Humus, Lazkiye, Hama, İblid ve Halep kentlerinde son 24 saat içinde 60 IŞİD hedefini vurduğunu açıkladı. Açıklamada, Humus'ta düzenlenen hava operasyonlarında 200, Halep'teki operasyonlarda ise 100 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Makuşev, ''(Lazkiye'deki) Hmeimim hava üssünden son 24 saat içinde 67 sorti gerçekleştirildi. SU-34M ve SU25-SM jetleri teröristlerin elindeki 60 tesisi vurdu'' dedi.

Kremlin: Operasyonlarımız, Suriye ordusu kara harekatını sürdürdüğü sürece devam edecek
IŞİD militanlarının operasyonlar sonucunda Suriye'de 'hissedilir' kayıplar verdiğini ve taktik değiştirdiğini belirten Makuşev, son saldırılarda Humus'ta Liva el Hak'a ait bir komuta merkezinin imha edildiği ve IŞİD'in iki saha komutanı ile 200 militanın öldürüldüğünü söyledi.
Rus jetlerinin Halep'te düzenlediği bombardımanlarda 100 militanın ve bir dizi mühimmat deposunun imha edildiği bilgisini paylaşan Makuşev, Lazkiye kırsalında da teröristlerin eğitildiği bir kampın imha edildiğini söyledi.
Makuşev, saldırılarda imha edilen hedefleri de şöyle sıraladı: 17 terörist eğitim kampı, yedi mühimmat deposu, altı komuta merkezi ile üç yeraltı tesisi.
30 EYLÜL'DEN BU YANA 140 SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Rusya Savunma Bakanlığı'na göre de Rus jetleri operasyonların başladığı 30 Eylül'den bu yana Suriye'deki IŞİD hedeflerine toplam 140 saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sırasında komuta merkezleri, eğitim kampları ve mühimmat depoları imha edildi.
Rusya'nın savaş gemileri de çarşamba günü Suriye'de IŞİD'e Hazar Denizi'nden roket saldırısı gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı