Gazete Vatan Logo

Rusya ile flaş Halep toplantısı!

Reuters haber ajansı, Türkiye ve Rusya'nın yarın Halep'i görüşmek üzere bir araya geleceğini son dakika olarak duyurdu. Ancak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmenin özel ve spesifik bir buluşma olmadığını belirterek "Bizden açıklama gelirse onu dikkate almanızı rica ediyorum" dedi.

Rusya ile flaş Halep toplantısı!

Reuters’a bilgi veren üst düzey bir Türk yetkili ABD, İran, Rusya, AB ve Körfez ülkeleriyle Halep’teki sivillerin tahliye edilmesini görüşeceklerini aktardı.

Yetkili, “Halep’ten koridor açılması için Rusya, İran, ABD, Almanya, Suudi Arabistan, Katar ve AB ile girişimler yapıldı ve bu girişimler devam ediyor” açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: ÖZEL BİR TOPLANTI DEĞİL

Toplantıyla ilgili basın mensuplarının soru sorduğu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu, “spesifik bir toplantı değil biz sürekli görüşme halindeyiz. Reuters’tan aldığınız bilgiye değil bizden duyduklarınıza itibar edin” dedi.

Halep’in doğusu kısa bir süre öncesine kadar muhaliflerin kalesi konumundaydı. Şimdi ise muhalifler Suriye ordusunun ilerleyişi karşısında yenilginin eşiğindeler.

Bölgeden gelen son haberler, ordunun Doğu Halep’in yüzde 98’ini muhaliflerden geri aldığı yönündeydi.

BM’DEN ACİL ÇAĞRI

Halepli sivil halk muhaliflerle birlikte bölgedeki küçük bir alanda sıkışmış durumda.

Birlemiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, bugün, Suriye ordusunun çok büyük bir bölümünde kontrolü ele geçirdiği Halep’te tüm taraflara, özellikle de hükümete, sivillerin korunmasına dikkat etme çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Ban Ki-moon Halep’te sivillere yönelik baskı ve şiddet haberlerinin geldiğine dikkat çekti.