Gazete Vatan Logo

Rusya ihracatı yeniden canlanıyor

Tofaş’a 20 bin siparişlik Rusya piyangosu vurdu

TOFAŞ’IN krizde 1.000 adedin altına düşen Rusya ihracatı, yeniden canlanıyor. İç pazarı hareketlendirmek için hurda indirimi başlatan Rusya, Tofaş’ın yeniden gözdesi haline geldi. Şirket, 2010’da bu ülkeye toplam 20 bin adet Fiat Doblo, Fiat Albea ve Fiat Linea göndermeyi planlıyor.

TOFAŞ’IN krizde 1.000 adedin altına düşen Rusya ihracatı, yeniden canlanıyor. İç pazarı hareketlendirmek için hurda indirimi başlatan Rusya, Tofaş’ın yeniden gözdesi haline geldi. Şirket, 2010’da bu ülkeye toplam 20 bin adet Fiat Doblo, Fiat Albea ve Fiat Linea göndermeyi planlıyor

RUSYA 1.500 dolarlık teşvik sağlıyor

RUSYA Hükümeti, 1.4 milyon kişinin ekmek yediği otomotiv sektörünü yeniden diriltmek için teşvik programı açıkladı. Buna göre, hükümet 10 yıllık aracını yenisiyle değiştirenlere yaklaşık 1.500 dolar destek sağlıyor. Bunun yanı sıra 100 bankayla işbirliğine giden Rusya Hükümeti, tüketicilere düşük faizli taşıt kredisi verilmesini sağlıyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin sadece bu yıl için teşvik miktarının 300 milyon dolar olacağını söyledi.

Fiat CEO’su Marchionne’den Bursa’ya teşekkür mektubu

Ali Pandır, küresel krize rağmen 2009 yılında Tofaş’ın başarılı performans gösterdiğini söyledi.



FIAT Grubu CEO’su Sergio Marchionne, Tofaş’ı 2009’da gösterdiği performans nedeniyle kutladı. Tofaş’a tebrik mesajı yollayan Marchionne, “Tofaş ortaklığımızın 2009’da elde ettiği mükemmel sonuçlardan hem de Fiat markasının Türkiye’de pazar lideri olmasından dolayı memnuniyet duyuyorum” açıklamasında bulundu. Tofaş CEO’su Ali Pandır’a gönderilen mesajda şunlar yer aldı: “Geçtiğimiz yıl etkilenmedik pazar bırakmayan finansal kriz ortamına karşı Tofaş, geleceği için yatırım yapmaya devam etti. Bursa fabrikası artık Türkiye’nin otomobil üretiminin yüzde 29’unu ve ülkenin araç ihracatının yüzde 27’sini oluşturuyor. Geçen yıl yeni Doblo’nun başarılı lansmanı, Fiorino ve Linea’nın lansmanlarının üzerine temellenmekte. Bursa fabrikasının, Fiat Grubu’nun Dünya Klasında Üretim Programı’nda ’Gümüş’ statüyü de elde etmesi, bütün çalışanların sahip olduğu bağlılığın, heyecanın ve sıkı çalışmanın göstergesidir.”

Haberin Devamı