Gazete Vatan Logo

Rusya İdlib ve Humus'taki asıl hedeflerini açıkladı!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus hava güçleri ve donanmasının, İdlib ve Humus'taki terörist grupları, Musul'dan bu kentlere geçebilecek militanları engellemek için hedef aldığını söyledi.

Rusya İdlib ve Humus'taki asıl hedeflerini açıkladı!

ABD'li mevkidaşı John Kerry ile Peru'nun başkenti Lima'da yaptığı görüşmenin ardından basına konuşan Lavrov, Rus güçlerinin Suriye'nin İdlib ve Humus kentlerindeki operasyonunun amacına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrov, "Hava güçlerimiz ve Suriye ordusu, Musul'dan Suriye'ye geçebilecek IŞİD militanlarının saldırmasını engellemek için sadece İdlib ve Humus'ta çalışıyor" dedi.

IŞİD'in Irak'taki kalesi olarak görülen Musul kentinin geri alınması için 17 Ekim'de operasyon başlatılmıştı. Koalisyon güçlerinin hava saldırıları ile destek verdiği operasyon sırasında kentteki militanların Suriye'ye kaçmasından endişeleniliyor. Rus hava güçleri ve Suriye kıyılarına gönderilen gemi grubu 15 Kasım'da İdlib ve Humus'taki terörist gruplara karşı geniş bir operasyon başlatmıştı. Bu operasyona Rusya'nın tek uçak gemisi olan Amiral Kuznetsov da katılıyor. Bu, Amiral Kuznetsov'un gerçek askeri eylemlerde ilk kullanılışı.