Gazete Vatan Logo

Rusya: El Nusra'ya bakışımız değişmeyecek

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, Moskova'nın El Nusra Cephesi'ne bakışını değiştirmeyeceğini söyledi.

Rusya: El Nusra'ya bakışımız değişmeyecek

Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozniy'de üst düzey güvenlik yetkililerinin bir araya geldiği uluslararası toplantı çerçevesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Patruşev, "BM Güvenlik Konseyi'nde alınan kararda olduğu gibi, El Nusra'yı terör örgütü olarak görmeye devam edeceğiz" dedi.Patruşev, "BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği terör örgütleri listesine göre hareket ediyoruz. Eğer konsey, bu yönde bir karar aldıysa, o halde söz konusu örgütlere karşı o minvalde politika izlemeliyiz" diye ekledi.



'ABD, EL NUSRA'YA IŞİD'DEN FARKLI YAKLAŞIYOR'

Bu arada Patruşev, ABD'nin IŞİD'i terör örgütü olarak kabul ettiğini, El Nusra'ya karşı ise farklı bir tutum izlediğini vurguladı.

"Muhalif grupların, El Nusra'nın bulunduğu bölgelerde konuşlandığını, bu nedenle söz konusu bölgelerde faaliyet gösterilmemesi gerektiğini söylüyorlar" diyen Rus yetkili, "ABD'nin muhalefet üzerindeki nüfuzunu kullanmasını ve El Nusra ile muhalifler arasında ayrım yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'İKİ YILDA 90 BİN KİŞİ ÖLDÜ'

Haberin Devamı

Öte yandan Patruşev, 2013 yılıyla kıyaslandığında Suriye ve Irak'ta meydana gelen saldırıların sayısının bugün itibarıyla 1.5 kat arttığını ifade etti.

Dünya genelindeki saldırıların yarısından fazlasının Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Nijerya'da gerçekleştiğini bildiren Rus yetkili, "Son iki yılda toplam 32 bin saldırı düzenlendi ve yaklaşık 90 bin kişi hayatını kaybetti. Terör kendini dünyanın en istikrarlı bölgelerinde bile hatırlatıyor" diye konuştu.

'SIĞINMACI SAYISINDA REKOR KIRILDI'

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Patruşev, dünyadaki sığınmacıların sayısının 2. Dünya Savaşı'nın ardından ilk kez 60 milyonu geçtiğini ve rekor kırdığını aktardı.

'ABD, GROZNİY'DEKİ ZİRVE İÇİN ENGEL ÇIKARDI'

Patruşev'in gazetecilere yaptığı açıklamada değindiği bir diğer konu, ABD'nin Grozniy'deki toplantıya yönelik tutumu oldu.

"Batılı ülkelerin temsilcileri, ABD'nin baskısı nedeniyle Grozniy'deki toplantıya katılmadı. ABD yönetimi, temsilci göndermeyi planlıyordu ancak daha sonra vazgeçtiler" diyen Patruşev, Washington'un diğer ülkelerin görüşlerine saygı göstermediğinin bir kez daha kanıtlandığını vurguladı.

Haberin Devamı