Gazete Vatan Logo

Rusya Devlet Başkanı Putin Atina'da

Rusya Devlet Başkanı Putin Atina'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere 9 yıl aradan sonra Yunanistan'a geldi.

Putin'i taşıyan uçak, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı'na indi. Havalimanında Putin'i Yunanistan Savunma Bakanı Pano Kammenos karşıladı.

Putin 9 yıl aradan sonra geldiği Yunanistan'da Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin yanı sıra, bölgesel konular da ele alınacak.

Vladimir Putin'in heyetinde Rusya'nın dışişleri, enerji, ulaştırma, kültür, tarım, ekonomik kalkınma bakanları ve hükümet sözcüsü de yer aldı.


İki gün sürecek ziyarette enerji sektörüne ilişkin görüşmelerin öne çıkacağı öğrenildi. Rusya'nın petrol şirketi Rosneft ve doğalgaz şirketi Gazprom'un üst yöneticilerinin ve birçok Rus işadamının da temaslarda bulunacağı belirtildi.


Temaslar kapsamında iki ülke arasında enerji, turizm, bilim ve teknoloji alanlarında anlaşmalar imzalanacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada Putin ve heyetinin ziyareti dolayısıyla yoğun güvenlik önlemleri alındı. Toplam 2 bin 500 polisin görev alacağı güvenlik önlemleri kapsamında şehir içerisinde bir çok yolun da trafiğe kapatılacağı bildirildi.

Putin, dün önde gelen bir Yunan gazetesi için kaleme aldığı makalede, Yunanistan'ın Rusya için önemli bir ortak olduğunu kaydetti.