Gazete Vatan Logo

Rusya'dan şaşırtan ABD teklifi

Vladamir Putin'den canlı yayında ilginç mesaj

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Boston kentindeki saldırının Rusya'nın tezini doğruladığını, ülkesi ile ABD'nin terörle mücadele konusunda işbirliğine gitmesi gerektiğini belirtti.

Vladimir Putin, Rusya'daki bir televizyon kanalında canlı yayında halkın sorularını cevaplandırdı.

ABD'de Boston Maratonu'nda düzenlenen saldırının zanlılarının Çeçenistan doğumlu olmaları nedeniyle dikkatlerin Rusya'ya yöneldiğinin hatırlatılması üzerine Putin, kendi ülkelerinin de terörden zarar gördüğünü söyledi.

Putin, "Batı ülkeler ve basını, Rusya'da terör saldırısı yapanları terörist değil isyancı olarak adlandırarak onlara maddi, siyasi ve enformasyon desteği sağlayarak doğrudan veya dolaylı yardım ediyor. Biz her zaman terörü ortak tehdit olarak görüyoruz. Bizim, terörizme karşı beyanatlar yoluyla değil, uygulamada işbirliği yaparak mücadele etmemiz gerekir" dedi.

Rus lider, Boston'da meydana gelen patlamanın Rusya'nın tezinin doğruluğunu kanıtladığını savundu.

Terörle mücadelede işbirliğinin artırılması gerektiğini kaydeden Putin, bu konuda bütünlük sağlanması ve güçlerin birleştirilmesi halinde Boston benzeri darbelere maruz kalmayacaklarını dile getirdi.

Boston'da 14 Nisan'da 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. ABD makamları, patlamanın zanlısı olarak Çeçenistan doğumlu Tamerlan ve Cohar Tsarnaev kardeşleri göstermişti.

Haberin Devamı