Gazete Vatan Logo

Rusya'dan küstah suçlama

Duma Güvenlik ve Yolsuzlukla Mücadele Komitesi Başkanı İrina Yarovaya, NATO'nun düşürülen Rus uçağı konusunda Ankara'ya verdiği desteğin akıllara 'ortak provokasyon' düşüncesini getirdiğini söyledi.

Rusya'dan küstah suçlama

Rusya'nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, NATO'nun Ankara'ya arka çıkması nedeniyle, yaşananlardan sorumlu olduğunu da söylemişti. "Bu, NATO'nun ilk çifte standartçı tutumu değil" diyen Rus yetkili, "Suriye hava sahasındaki Rus uçağı, Türkiye için hiçbir tehdit teşkil etmedi. NATO bu konunun derinine inmeyi tercih etmiyor. Neden böyle davrandığı belli" ifadelerini kullanmıştı.

Sputnik'in haberine göre Gruşko'nun açıklamalarını destekleyen Yarovaya, "NATO'nun çifte standart uygulamaları şaşırtıcı değil. İttifak'ın Ankara'ya verdiği destek, NATO'nun Türkiye'nin uçağı düşürmesini onayladığı anlamına mı geliyor, yoksa bu provokasyon Türkiye ve NATO tarafından birlikte mi hazırlandı?" sorusunu yöneltti.

Günümüzde çifte standardın uluslararası hukuk ve güvenlik alanında uygulandığını ifade eden Rus vekil, "Ancak Su-24 olayında uygulama noktası saldırıya uğrayan Rus uçağı oldu. Rusya, ulusal çıkarlarını ve halkının güvenliğini hiçbir şeye değişmez. Rus uçağını vuranlar, teröristlerle ticaret yapıyor. Uluslararası suçluları gizleyenler bunu anlamak zorunda" dedi.

Haberin Devamı