Gazete Vatan Logo

Rusya'dan ilk açıklama: Biz öldürmedik

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de öldürülen Putin muhalifi Rus gazeteci Arkady Babçenko'nun ölümüyle ilgili gözler Moskova'ya çevrildi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, suçlamaların Rusya karşıtı kampanyanın bir parçası olduğunu söyledi.

Rusya'dan ilk açıklama: Biz öldürmedik

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün akşam Ukrayna'da öldürülen Putin muhalifi Rus gazeteci Arkady Babçenko'nun öldürülmesiyle ilgili suçlamaları reddetti.

Lavrov, muhalif gazetecinin öldürülmesiyle ilgili olarak suikastın arkasında Moskova'nın olduğu yönündeki suçlamaların Rusya karşıtı kampanyanın bir parçası olduğunu söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın gazeteciler için çok tehlikeli bir yer haline geldiğini söyleyerek, "Maalesef Ukrayna, son dönemde gazeteciler için çok tehlikeli bir yer haline geldi. Ukrayna'da çok sayıda gazetecinin mesleki faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğünü, sınır dışı edildiğini ve hapse mahkum edildiğini biliyoruz. Ukrayna'daki bu durum kabul edilemez. Uluslararası toplum, buna en sert tepkiyi vererek Kiev yönetimini durumu düzeltmek için etkili önlemler almaya teşvik etmeli." dedi.

Suikastın ardından dün Ukrayna Başbakanı Volodymyr Groysman sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Rus totaliter makinesi Babçenko'nun dürüstlüğünü affetmedi' yorumunda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Babçenko'nun öldürülmesiyle ilgili Kiev yönetiminin gerçek bir soruşturma yapması gerektiği ve Ukrayna'nın gazeteciler için güvenli bir ülke haline getirilmesi gerektiği belirtildi.

Vladimir Putin muhalifi olarak bilinen Arkady Babçenko, aldığı tehditlerin ardından Ukrayna'ya kaçmıştı. Babçenko, dün evine girerken, yaşadığı apartmanın içerisinde sırtından vurularak öldürülmüştü.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johson ise konuyla ilgili olarak "Bir başka Rus gazetecinin öldürülmesinden dolayı dehşete düştüm. İfade özgürlüğünü savunmalıyız. Bundan sorumlu olanların hesap vermesi hayati önem taşıyor." ifadelerini kullandı.