Gazete Vatan Logo

Ankara'daki saldırı hakkında Rusya'dan ilk açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da konuyla ilgili bir açıklama geldi. Türkiye ile temas halinde olunduğu belirtilen açıklamada, büyükelçinin ağır yaralandığı doğrulandı. Kremlin de Putin'in saldırıyla ilgili gelişmeleri takip ettiğini bildirdi.

Ankara'daki saldırı hakkında Rusya'dan ilk açıklama!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Mariya Zaharova, Ankara'da Rus Büyükelçiye düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili bakanlığın kısa süre içinde açıklama yapacağını bildirdi. Zaharova, "Dışişleri Bakanlığı Rus Büyükelçiye yapılan saldırı sebebiyle açıklamada bulunacaktır. Sadece resmi bilgilerin dikkate alınmasını rica ediyoruz" dedi.

Zaharova, "Türk makamları ile temas halindeyiz. Konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapacağız" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik saldırı hakkında Rusya Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat kurumları tarafından rapor sunulduğunu ifade etti.

TERÖRİZMLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Büyükelçilerine yönelik silahlı saldırıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söyleyen Zaharova, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Zaharova, olayın detaylı bir şekilde araştırılması ve suçluların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti.

"ÜÇLÜ ZİRVE İPTAL EDİLMEYECEK"

Haberin Devamı

Saldırının yarın Moskova'da Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak Suriye konulu kritik toplantı öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da saldırı haberini Moskova yolunda aldı.

Bir Rus parlamenter ise Moskova'daki üçlü zirvenin iptal edilmeyeceğini söyledi.