Gazete Vatan Logo

Rusya’da problem yok 17 yeni mağaza açacağız

Bu yılı 2 milyar TL ciro ve 434 mağaza ile kapatacak olan Koton, 2016’da 91 mağaza açacak. Bu mağazaların 60’ı yurt dışında olacak. Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Rusya’da herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını, 30 mağazalarının bulunduğu ülkede 17 yeni mağaza açacaklarını söyledi.

Rusya’da problem yok 17 yeni mağaza açacağız

Bu yılı 2 milyar TL ciro, 159’u yurt dışında olmak üzere 434 mağaza ve 8 bin 500 çalışanla kapatacak olan Koton, 2016’ya büyük hedeflerle giriyor. “Artık dünyada Türkiye’yi temsil eden moda markası Koton olacak. Dünyaya tasarım ihraç edeceğiz” diyen Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, 2016’da açacakları 91 mağazanın 60’ının yurt dışında olacağını kaydetti. Koton böylece ilk kez yurt dışında yurt içinden daha fazla mağaza açmış olacak.

Paris’e adım atıyor

En güçlü pazarları olan Rusya, Romanya ve Kazakistan’da büyümeye devam edeceklerini dile getiren Yılmaz Yılmaz, 24 ülkede Türk bayrağını dalgalandırdıklarını söyledi. Rusya pazarında siyasi gelişmeler yüzünden sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden Yılmaz, ülkede büyümeye devam edeceklerini vurguladı. Yılmaz, “Rusya’da sıkıntı yaşamıyoruz, mal girişinde sorun yok. 2016’da

17 yeni mağaza açacağız” dedi.

Yılmaz, 3 yeni ülkeye gireceklerini de belirterek şöyle devam etti: “2015’in son günlerinde Hırvatistan pazarına giriş yapıyoruz. Önümüzdeki Mart ayında da modanın başkentlerinden biri olan Paris’te ilk Koton Mağazası’nı açacağız. 1.800 metrekarelik bu mağazamızya milli takımdan önce Paris’te şampiyon olmak istiyoruz. Fransa’dan sonra sırada Fas ve Belarus pazarları var. Fas’ta 3, Belarus’ta ise 4 mağaza açmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Hedef 3 milyar TL ciro

Yılmaz, ciro ve hedefleriyle ilgili ise şunları söyledi: “Bu yıl sonu itibarıyla ciromuzda yüzde 30 artış bekliyoruz. Yılı 2 milyar TL ciro ile kapatacağız. 2016’da yüzde 55 büyümeyle 3 milyar TL ciro hedefliyoruz. Çalışan sayımız da 8 bin 500’den 12 bine çıkacak. Türkiye’den 1.2 milyar TL’lik mal alacağız. Koton’un 30’uncu yılı olan 2018’de hedefimiz 700 mağaza ve 5.5 milyar TL’lik ciro.”

Yeni merkezin sineması da var

Yılmaz Yılmaz, 2016 yılında Ayazağa’daki şirket merkezini Kağıthane’de 36 bin metrekarelik yeni binaya taşıyacaklarını söyledi. Yılmaz, “2016’da 350 milyon TL yatırım yapacağız. Bunun 70 milyon TL’si merkezimiz için harcanacak. Çalışanlarımız bizim için önemli. Yeni merkezimizde sinema, kütühane, spor salonu olacak. Eylül 2016’da taşınacağız” dedi.

Haberin Devamı

Meleklerin tasarımcısı geldi

GLOBAL marka olmak için yatırımlarını hızlandıran Koton, tasarım ekibini dünyaca ünlü bir isme teslim etti. Aralarında Victoria’s Secret’ın da bulunduğu birçok firmanın tasarım ve trend liderliğini yapan Isham Sardouk, Koton’da Tasarım Direktörü oldu. Önümüzdeki yıl yurt içi ve yurt dışında 91 yeni mağaza açacak olan Koton, ciro hedefini de 3 milyar TL olarak belirledi. Yılmaz Yılmaz, “Global bir moda markası olma hedefimiz doğrultusunda büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindeyiz. Hem Türkiye’den hem de dünyadan alanında deneyimli ve başarılı isimleri kadromuza kattık. Isham, bundan böyle tam zamanlı bizimle çalışacak ve Koton için trendleri öngörüp, yaratıcılıkta ön saflarda yer alması için çalışacak” diye konuştu.