Gazete Vatan Logo

Rusya'da meteor paniği!

Büyük bir meteor yağmuru yaşandı. Camlar kırıldı, cep telefonları çalışmıyor

Rusya'da meteor paniği!

Cuma günü sabah erken saatlerde Rusya'da Ural Dağları'nın bulunduğu Chelyabinsk ve Sverdlovsk bölgesinde büyük bir meteor yağmuru yaşandı. Görgü tanıklarının korku içinde izlediği olay esnasında ifadelere göre 'parlak objeler' yeryüzüne düştü. 'Kesinlikle bir uçak değildi' diye konuşan bir acil durum yetkilisinin verdiği bilgilere göre bölgede meteor parçaları araştırılmaya başlandı.


Meteor yağmurunda hayatını kaybeden kimsenin olmadığı belirtilirken yaralananların olabileceği ifade edildi. Basına konuşan görgü tanıkları büyük bir patlama duyduklarını ve bir şok dalgasının üzerlerinden geçtiğini açıkladı.


Şok dalgasının kuvveti sebebiyle bazı evlerin camlarının kırıldığı, araba alarmlarının uzun süre çalıştığı ve cep telefonu iletişiminde büyük aksaklıklar yaşandığı belirtiliyor.

Rus haber ajansı RIA-Novosti'ye konuşan bir acil durum yetkilisi yerden yaklaşık 10.000 metre yukarıda patlamalar meydana geldiğini söyledi. Hastanelere ve ambulanslara şu ana kadar 100'den fazla kişinin ulaşarak yardım istediği açıklandı.
Rusyada meteor paniği
YARALI SAYISI 1000'İ GEÇTİ

Rusya'da 20.000'den fazla acil durum ekibi afet bölgesine gönderildi. Yaralı sayısının ise 1000'i geçtiği açıklandı

10 TON AĞIRLIĞINDA

Rusya Bilim Akademisi'nden yapılan açıklamada Ural Dağları'na düşen meteorun yaklaşık 10 ton ağırlığında olduğu belirtildi.

UZAYLILAR MI GELİYOR?

Yerel halk arasında meteor düşmesinden sonra hurafeler de baş gösteriyor. Rus yetkililer 'dünyanın sonu geldi', 'uzaylılar geliyor' şeklindeki asılsız söylentilere kulak verilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı