Gazete Vatan Logo

Rusya'da IŞİD tutuklaması!

Rusya'nın Sahalin adasında IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye gitmeye çalışan bir grup göçmen tutuklandı.

Rusya'da IŞİD tutuklaması!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ülkenin doğu kıyısındaki Sahalin adasında IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye gitmeye çalışan Orta Asyalı dört kişilik bir göçmen grubunun tutuklandığını açıkladı.

Federal Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin Sahalin sınır birlikleri, FSB bölge idaresi çalışanları ile birlikte, grubun bir üyesinin ideolojik etkisiyle, üçüncü ülkeler üzerinden Suriye’ye giderek terörist örgüt IŞİD’in faaliyetlerine katılmak isteyen Orta Asyalı bir grup göçmeni tutukladı” denildi.

Açıklamada, tüm göçmenlerin uzun süredir kaçak olarak Rusya’da bulundukları, aralarındaki bir kişi hakkında Sahalin’de yasadışı yollardan sınırı geçtiği ve rüşvet teşebbüsünde bulunduğu gerekçesiyle dava açıldığı, bu kişinin Özbekistan güvenlik güçleri tarafından aşırıcılık faaliyetlerinde ve para karşılığı suç faaliyetlerine bulunmaktan arandığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, tutuklanan dört göçmenin mahkeme kararıyla Rusya’ya girişleri yasaklanarak memleketlerine geri gönderildiği ve gerekli işlemlerin yapılması için oradaki güvenlik yetkililerine teslim edildiği ifade edildi.

Haberin Devamı