Gazete Vatan Logo

Rusya ABD'den Cinah'taki cami saldırısı için açıklama bekliyor!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Pentagon'dan Suriye'nin İdlib kentindeki El Cinah köyünde gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan hava saldırısı ile ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

Rusya ABD'den Cinah'taki cami saldırısı için açıklama bekliyor!

Konuyla ilgili gazetecilere konuşan Konaşenkov "ABD'li meslektaşlarımızdan yakın zamanda bununla ilgili bir açıklama yapmasını beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Masum insanların öldüğü trajik olaylar her savaşta meydana gelebilir. Ancak dün gece Suriye'nin El Cinah köyünde gerçekleşenler bir kez daha önde gelen Batı medyasının Rusya karşıtı yayınlar yapmadan önce, kendi işini profesyonelce yapması, gerçekleri kapsamlı bir şekilde incelemesi gerektiğini gösterdi" dedi.

‘SESSİZ KALMA ŞANSI YOK'

El Cinah köyünde olanların, Batı'nın, ana akım medyayı kullanarak Rusya karşı propaganda yapma sistemi için bir kader anına dönüştüğünü vurgulayan Konaşenkov, patlama alanında AGM-Hellfire füzesinin parçasının bulunduğunun da altını çizdi.

Konaşenkov, "Hellfire füzesinin parçasının patlama yerinde bulunması uluslararası koalisyona bir açıklama yapmadan durma şansı bırakmadı" dedi.

Saldırı sonucunda El Cinah Camii'nde 50'den fazla kişinin öldüğü bildirilmişti.

‘ABD UÇAKLARI VURDU'

Sputnik'e konuşan Halep'teki bir askeri kaynak, El Cinah Camii'ne düzenlenen hava saldırısından ABD koalisyonunun sorumu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kaynak "Saldırıyı gerçekleştiren uçaklar ABD'nin koalisyonuna aitti. Cami'nin bulunduğu bölgede, Rusya'nın da Suriye ordusunun da uçakları uçmuyor" dedi.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün İdlib'de gerçekleştirdiği bir hava saldırısıyla El Kaide üyelerinin toplanma noktası olan bir bölgeyi vurduğunu öne sürmüştü. Ancak, uluslararası gözlemciler, saldırının El Cinah köyünde ağırlıklı olarak sivillerin ölmesine yol açtığını duyurmuştu.