Gazete Vatan Logo

Rüşvet gözaltısından korkan polis intihara kalkıştı

Antalya’da kamyon sürücülerinden rüşvet aldıkları iddia edilen 29 polis ile 3 Karayolları görevlisinin sorgusu sürerken bir polis memuru gözaltına alınma endişesiyle intihara kalktı

ANTALYA’da kara yollarında haddinden fazla yük taşıyan araç sahipleri ve sürücülerinden rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan kamu görevlisi olmayan 31 kişi, 3 günlük sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki biri bölge trafik denetleme şube müdürü olan 29 polis ile 3’ü Karayolları’nda memur toplam 32 zanlı için de 1 günlük ek gözaltı süresi alındı.
Gözaltındaki polis memurlarının telefonda rüşvet şifresi olarak ’Çay içelim’ dedikleri, kamyon veya TIR başına 20 ile 100 YTL arasında rüşvet aldıkları iddia edildi. Gözaltına alınan nakliye şirketi çalışanlarından Ahmet A.’nın 30 firmanın güzergah sorumlusu olduğu, polislerin firmalarla olan bağlantısını sağladığı iddia edildi.
İfadesine başvurulan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu ile 29 polis memurunun aralarında rüşvet havuzu kurduğu, araçları geçiş güzergahlarında kontrol etmedikleri, TIR ve kamyonlardan aldıkları rüşvetleri bir havuzda biriktirdikleri ve daha sonra bu paraları bölüştükleri iddia edildi.

Tabancayla ateş etti

Antalya’da polisin düzenlediği ‘Balans’ kod adlı operasyon sürerken, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Sefa Demir, intihara kalkıştı. Saat 16.00 sıralarında Kepezüstü’ndeki Şube Müdürlüğü binasında beylik tabancasını kafasına dayayarak ateş eden ve kanlar içerisinde kalan Demir, ambulans beklenmeden mesai arkadaşları tarafından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis memuru Demir’in devam eden rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınması ihtimali nedeniyle intihara kalkıştığı öne sürüldü. Zanlılardan Döşemealtı Kamyoncular Kooperatifi Başkanı olan Durmuş G. rüşvet çarkını anlattı:

“Yönetim kurulu üyemiz Mustafa A. ile birlikte Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu’nun odasına gittik. Şube müdürü ile görüşürken Mustafa D. adlı polis memuru odaya geldi. Bana ’Müdürün odasına klima taktırdık. Bütçeniz uygunsa bunu bir ödeyin’ dedi. Bu durumu yönetim kurulundaki arkadaşlarla paylaştım. Onlar da ’Mecburen kabul edeceğiz’ dedi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Mustafa D. kooperatife geldi. Orada Mustafa D.’ye 1300 YTL verdikten sonra yanlarına Yeniköy Jandarma Karakol Komutanı Savaş isminde şahıs da geldi. Parayı verdikten sonra banka dekontuna verilen paraları yazdık ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte imzaladık.”

Rüşvetin belgesi elde

Durmuş G.’nin polise teslim ettiği banka dekontu, muhafaza altına alındı. Dekontun arkasında ise ’1300 YTL memura verildi Kepez, 1000 YTL Karakol Yeniköy’ yazısı yer aldı. Polis ayrıca kooperatif binasına yaptığı baskında el konulan ajandalarda günlük olarak yazılmış, polislere verilen 150’şer YTL’lik rüşvet listesini buldu.

Gider sayfasında 55 YTL’den başlayan yemek paraları ve yine kooperatifin gider ajandasının bir başka sayfasında ise jandarmaya verilen paraların listesi yer aldı. Kayıtlarda ayrıca Müdür Erdal Gözüoğlu’nun 703 YTL’lik kredi borcunun ödendiği anlaşıldı.

Müdürden memura ‘baba’

Polisin teknik takibi sonunda, Bölge Trafik Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu’nun, alt kademesinde çalışan, ancak tüm rüşvet paralarını koordine ettiği belirtilen Mustafa D.’ye ’Mustafa Baba’ diye hitap etmesi soruşturma kayıtlarına geçti.

Haberin Devamı