Gazete Vatan Logo

Ruslar yola çıktı

Turizmde yeniden Rus turist sayfası açılıyor. Yaptırımların kaldırılmasının ardından Rusya’dan Türkiye’ye tur satışları başladı, ilk charter uçak da 7 Temmuz’da havalanacak. Kişi başı 1.250 liraya tatil yapmayı bekleyen Rus turistten talepler anında gelmeye başladı.

Ruslar yola çıktı

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin sona ermesi turizm sektörünü umutlandırırken, Rus turistler çoktan yola koyuldu. Rus tur operatörlerinin bir kısmı Türkiye tatil paketi satışlarına başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) de bir süredir gerçekleştirilemeyen Rusya’dan, Türkiye’ye yönelik charter uçuşların 7 Temmuz’da başlayacağını açıkladı. Böylece Rus turistler Ramazan Bayramı’nın son günü Türkiye’ye gelmeye başlayacak. Türkiye’de diğer ülkelere göre daha uygun fiyatla tatil yapma imkanı bulan Rus turistler de tekrar Türkiye’ye gelecek olmaktan memnun.

17 uçuşa onay çıktı

Rusya ile yaşanan uçak krizi nedeniyle iki ülke arasındaki charter uçuşlar 1 Aralık 2015’te durdurulmuştu. Uçuşlar, yaklaşık 7 ay sonra 7 Temmuz’da yeniden başlıyor. SHGM’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuruda, “Rusya’dan Türkiye’ye 7 Temmuz’da başlayacak 17 uçuşluk charter başvurusu Genel Müdürlüğümüzce onaylanmıştır” denildi.

Ayrıca Sibirya’dan Türkiye’ye ilk turist kafilesinin de 17 Temmuz’da Novosibirsk’ten charter seferle gelmesi bekleniyor. Sibirya’dan ilk uçuş Azur Aur Havayolu ve Anex Tur operatörü tarafından gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Tur satışları başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’ye yönelik tur satışı ve charter uçuşları kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi imzalamasından ardından, Rus tur şirketleri Türkiye tatil paketi satışlarını tekrar başlattı.

Aralarında Tez Tour ve Pegas Turistik gibi tur şirketlerinin bulunduğu firmalar internet üzerinden Türkiye’ye tur paketi satışlarını açarken, paket kapsamındaki uçak biletleri Türk Hava Yolları veya Rus Aeroflot şirketleri üzerinden satılıyor.

İstihdamı artıracak

Rusya tur satışlarına başlar başlamaz, otellere talep yağdı. Türkiye tarafında da otelciler istihdamı artırmaya yönelik çalışmalara yöneldi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, “Telefonla veya maille sormaya başladılar, gruplardan talepler gelmeye başladı” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da “Biz hazırız, otellerimiz, uçaklarımız hazır, hiçbir problem yok. Talepler gelmeye başladı” dedi.

Haberin Devamı

İspanya’ya tonla para vermektense...

Rus turistler de Türkiye’de yeniden tatil yapacak olmaktan oldukça mutlu. Rus ekonomisinin düşen petrol fiyatları ve yaptırımlarla darbe aldığı bu dönemde alternatif tatil güzergahlarında yüksek fiyatlarla karşılaşan Rus turistlerin birçoğu bu yaz tatile çıkamayacaktı. Şimdi Türkiye’de bir hafta tatili kişi başı ortalama 25-30 bin ruble yani 1.250-1.500 lira karşılığında yapmanın planlarını yapıyor.

Moskova’da yabancı dil eğitimi alan 21 yaşındaki Katya Smernikova, kısıtlamalar nedeniyle birçok arkadaşının bu yaz tatil planlarından vazgeçmek zorunda kaldığını anlattı. Smernikova, “Erkek kardeşim, ‘her şey dahil’ sistemi ve rahat tatil imkanı nedeniyle tatil için Türkiye dışında başka bir ülkeye gitmiyor. Asıl önemlisi, yüzmek istiyorsak İspanya gibi ülkelere tonlarca para vermemize gerek kalmayacak” dedi.

Ticaretle uğraşan 31 yaşındaki Alina İvanova da Türkiye’nin Ruslar için ekonomik olması nedeniyle en çok sevilen tatil yerlerinden olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türk turizmci Rusya’ya gidiyor

TÜRK turizm sektörünün temsilcileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yönelik tur satışı ve charter uçuşlarını kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi imzalamasının ardından Rus turizmcilerle görüşmek üzere bu ülkeye gitme kararı aldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Önümüzdeki günlerde 35 kişilik heyetle Rusya’ya giderek yapılabilecekleri masaya yatıracağız. Charter uçuş ayağının yeniden tesis edilmesi, tur paketi satışlarının canlandırılması, tanıtım çalışmaları ve karşılıklı atılması gereken adımlar konuşulacak temel konular olacak” diye konuştu.

300 kişilik heyet Antalya’ya geldi

TÜRK-Rus ilişkilerinde iki ülke tarafından olumluadımlar atılmasının ardından bir iyi haber de Türk deri sektöründen geldi. Türk deri ihracatçısı, 300 kişilik Rus alım heyetini Antalya’da ağırladı. Türkiye’den 18 firmanın stand açtığı etkinlikte Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’dan gelen iş insanları Türk deri ihracatçıları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Yaşanılan uçak krizinden sonra Rusya’dan gelen en ciddi ve en kalabalık alım heyetini Leather Fashion Show’da ağırladıklarına değinen İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak “Rusya bizim sektörümüz için lokomotif pazar konumunda” dedi.

Haberin Devamı

Vizesiz seyahate izin yok

Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerini normalleşmeye başlasa da Türk atandaşlarının Rusya’ya vizesiz seyahat etmesine yönelik bir gelişme olmadı. Putin’in, önceki gün Dışişleri Bakanlığı diplomatlarıyla yaptığı görüşmesinde Türk vatandaşlarına vizesiz Rusya’ya giriş uygulamasına yakın gelecekte dönülmeyeceğini söylediği aktarıldı.