Gazete Vatan Logo

Ruslar erken gelecek

Rus turistler Türkiye ziyaretlerinin başlangıcını 2 ay erkene çekecek. Turizm sektörü, Nisan ayından itibaren bu yıl 2 ila 4 milyon arasında Rus konuğu ağırlamak için kolları sıvadı

Ruslar erken gelecek

Türk turizminin Almanlar’la birlikte en iyi müşterisi olan Ruslar, sezon açılışını erken yapacak. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, normalde yoğun olarak yüksek sezon olan haziran, temmuz ve ağustos aylarında gelen Rus turistleri bu yıl erken beklediklerini söyledi.

Geçen yıl Rus turistin çok az olduğu bir sezon yaşadıklarına değinen Yağcı, erken rezervasyonlardaki ilk verilere göre Rusya’dan ciddi artış yaşandığını söyledi. Bu trendin devam edeceğine dikkati çeken Yağcı, Rus turistin Antalya’yı, Türkiye’yi özlediği bir dönem olduğunu, bunun da olumlu gelişmeler yaşanmasına katkı sunduğunu vurguladı.

4.5 milyonu gördü

2014-2015 sezonunda Türkiye’de 4.5 milyonu aşan Rus turistin ağırlandığını ve bu rakamın Antalya için 4 milyona yaklaştığını anımsatan Erkan Yağcı, dolayısıyla Rusya’da önemli bir potansiyel olduğuna dikkati çekti. Yağcı, şöyle devam etti:

“2017 için rakamların ne şekilde şekilleneceğini şimdiden söylemek zor fakat potansiyel yüksek. Bu rakamın 2 ila 4 milyon arasında bir noktada şekilleneceğini düşünüyorum. Rus turistler, normalde yüksek sezon dediğimiz haziran, temmuz, ağustos aylarında yoğun olarak gelir. Ancak bu yıl Rus turistler nisan ayında Türkiye ve Antalya’ya yoğun şekilde tatil anlamında geleceğini öngörebiliyoruz. Bu yıl erken gelecekler. Keza kış aylarında da Ruslar’ın, Antalya’yı destinasyon olarak gördüklerine şahit olduk.”

Haberin Devamı

Avrupa’lı son dakikacı oldu

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Avrupa turizminin gelişmesi için tanıtım ve imaj çalışması yürüttüklerini duyurdu. Yağcı, “Fuarlara katılıyoruz, saha çalışmaları yapıyoruz ve tanıtım çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Bakanlıktan ayrılan bütçeyle bu çalışmalar yürütülüyor” diye konuştu. Avrupalı turistin en fazla rezervasyon yaptığı dönemin ocak, şubat ve mart ayları olduğuna işaret eden Başkan Yağcı, bölgede yaşanan sıkıntılar yüzünden Avrupalı turistlerde, erken rezervasyonlarda biraz daha bekleyip, son dakika rezervasyonlarla tatillerini rezerve etmek alışkanlığına dönüşen bir eğilim olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı