Gazete Vatan Logo

Rus uçaklarının hedef şaşırması faciayı önledi

Rus uçaklarının hedef şaşırması faciayı önledi

Rus Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçaklarının, Halep’in Azez ilçesinde vatandaşların ekmek aldığı fırın ile yardım TIR’larının bulunduğu bölgeye düzenlediği hava saldırısında ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi.

Saat 12.20 sıralarında Rus uçakları, Türkiye sınırına 7 kilometre mesafede bulunan Azez ilçesinde halkın ekmek almak için kuyruğa girdiği fırın ile yardım TIR’larının bulunduğu alanı hedef alarak bomba yağırdı. Rus uçaklarının hedef şaşırması büyük bir faciayı önlemiş oldu. Patlama sonucu çukurun oluştuğu bölgede, muhalifler, uçaklardan atılan parçaları topladı.

SARMADA’YI DA VURDULAR

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’na yaklaşık 10 kilometre mesafedeki Suriye’nin İdlib’e bağlı Sarmada kasabası füzelerle vuruldu. Yerel kaynaklar, öğle saatlerinde Rusya’ya ait uçakların Sarmada kasabası ile İdlib yolu üzerindeki alanlara 4 füze attığı, olayda çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi. Gıda yüklü TIR’ların da hedef alındığı saldırıda çevredeki binalar hasar gördü. Saldırıda yaralananlar ise Bab- Al Hava Sınır Kapısı yakınlarında bulunan sahra hastanesine sevkedildi.

Haberin Devamı