Gazete Vatan Logo

Rus turistler Türkiye’den vazgeçmez!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Batı’nın ambargosu nedeniyle ekonomisi zorluk içine giren Rusya’dan Türkiye’ye gelecek turistler için ümitli konuştu. Zeybekci, “Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya’dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler”diye konuştu.

Rusya’dan rezervasyonlarda düşüş ve iptaller yaşanması üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya başta olmak BDT ülkelerinden gelecek yolcu uçaklarına 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıklamıştı. Ayrıca, tur operatörlerine hazine destekli kredi kefaleti sağlanacağı duyurulmuştu.

Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nde açıklama yapan Zeybekci, Rus turistleri Türkiye’ye daha fazla çekmek istediklerini dile getirdi. Sağlık turizminde, Rusya’daki aktif pazarlamaları Bakanlık olarak desteklediklerini vurgulayan Zeybekci, “Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket, Rusya’da, Tataristan’da büro açarsa, burada çalışanlara, kira gibi noktalarda destek veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı