Gazete Vatan Logo

Rus turiste dayak iddiası

Rus basınına yansıyan olay, Rus turist Mary Syu’nun ailesiyle tatil için geldiği Alanya’da, 5 yıldızlı Kirman Hotels Arycanda De Luxe otelinde meydana geldi.

Rus turiste dayak iddiası

Rus basınına yansıyan olay, Rus turist Mary Syu’nun ailesiyle tatil için geldiği Alanya’da, 5 yıldızlı Kirman Hotels Arycanda De Luxe otelinde meydana geldi. Kadının tanıştığı diğer Rus turistler, kendisine otelin içinde fotoğraflarını çekmesini rica etti. Fotoğraf çekimi sırasında kadına bir kişi yaklaştı ve otelin alanında sadece kendisinin çekim yapma hakkı olduğunu söyledi. Kadın ise profesyonel fotoğrafçı değil turist olduğunu öne sürdü.

‘Beni sürükledi’

İddiaya göre, çıkan tartışmada fotoğrafçı, Rus turisti “Sen bittin” diyerek saçlarından tutup sürükledi. Ambulansla hastaneye kaldırıldığı öne süren Mary Syu, “Kafa travması geçirdim, otelden kimse bana yardımcı olmadı” iddiasında bulundu.

Otelin açıklaması

Olayla ilgili Rus Sputnik ajansına konuşan otel idaresi yetkilisi, “Otelimizin konuklarıyla plajda çalışan fotoğrafçılar arasındaki kavga otel dışında, halk plajında yaşandı. Biz konuklarımıza, elimizden gelen yardımı önerdik” dedi.

Boksör kocası dövdü

Alanya’daki profesyonel çekimleri yapan stüdyonun sahibi Ramazan Enhoş “Otelde mekan kiralıyoruz. Bu turist profesyonel çekim yapıyordu. Toleranslı davrandık ancak durum devam edince haksız rekabet olacağını, çekim yapmamasını rica ettik. Kira ve vergi ödemelerimiz var, çocuklar 50 derece sıcaklarda çalışıyor ve hal böyleyken saldırıya uğrayan da biziz. Kadının boksör kocası gelmiş ve olayı fazla incelemeden fotoğrafçımızı dövmüş” dedi.

Haberin Devamı